Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καιρίδης: Οι τουρκικές επιδιώξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και η ισχυροποίηση της Άγκυρας

Καιρίδης: Οι τουρκικές επιδιώξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και η ισχυροποίηση της Άγκυρας

Πώς σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τη στάση της Άγκυρας

Τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εξ αφορμής της αναδίπλωσης της Άγκυρας στο Αιγαίο και της μεταφοράς της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ, σχολίασε ο Δημήτρης Καιρίδης.

Ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπιζει η Τουρκία αυτό διάστημα, σταχυολογόντας: Την κρίση στο εσωτερικό με την κατολίσθηση της λίρας, ξαναεπανέρχεται δηλλαδή ο συναλλαγματικός εφιάλτης που είχε ζήσει πριν 1 χρόνο, έχει πολλά προβλήματα στην Συρία όπου σκοτώθηκαν τούρκοι αξιωματικοί στην Ιντλιμπ και φυσικά στην Λιβύη έχει την κόντρα με τα ΗΑΕ με την Αίγυπτο και την Σαουδική Αραβία και δείχνουν πως οδηγούνται σε μία σύγκρουση.

Σχετικά με τις τουρκικές επιχειρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ότι «η Τουρκία επιχειρεί να κατοχυρώσει κάποιες από τις παρανομίες της, να διασπάσει Αθήνα από Λευκωσία καθώς και να καλύψει τα εθνικιστικά της νώτα που βάλλονται στο εσωτερικό μετά την αναδίπλωση με την Ελλάδα».

Ακόμα, υποστήριξε, ότι ποτέ στο παρελθόν, η εικόνας της Τουρκίας διεθνώς δεν ήταν χειρότερη. «Έχει στρέψει την πλάτη της στην Ευρώπη, στην Δύση, ενεργεί Ασιατικά και αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει» σημείωσε.

«Αυτό που χρειάζεται είναι ένα καινούργιο αφήγημα για την Τουρκία το οποίο πρέπει να εμπεδωθεί στην Ευρώπη με την δικιά μας την βοήθεια ότι εδώ έχουμε να κάνουμε στην καλύτερη περίπτωση με ένα Πακιστάν στην χειρότερη ένα Ιράν. Ότι δεν είναι κράτος μέλος που ξέραμε 70 χρόνια» πρόσθεσε, επισημαίνοντας την ισχυροποίηση της Άγκυρας τα τελευταία 20 χρόνια, σε τομείς όπως η δημογραφία, η οικονομία και οι ένοπλες δυνάμεις, συγκριτικά και με τις γύρω χώρες της.

Τέλος, υποστήριξε ότι «ο διάλογος του Ερντογάν θα είναι μέσα από το κόμμα του Ερντογάν οι κεμαλιστές δεν έχουν δείξει ότι μπορούν να ξεφύγουν από το 25-30% του εκλογικού σώματος και μέσα από το AKP θα προκύψει η διάφορος κατάσταση οι συνθήκες το επιβάλλουν».

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024