Κόκκινα δάνεια: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση των μηνιαίων δόσεων – Τα βήματα
Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 9 μηνών και δεν αφορά μόνο κόκκινα δάνεια αλλά και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους δανειολήπτες.
Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για την επιδότηση των δανειοληπτών που έχουν πληγεί από την πανδημία.
Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 9 μηνών και δεν αφορά μόνο κόκκινα δάνεια αλλά και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους δανειολήπτες.
Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως το τέλος Σεπτεμβρίου και έως τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν επιλεγεί οι δανειολήπτες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κρατικής επιδότησης των μηνιαίων δόσεων δανείων.
Τα βήματα
Οι δανειολήπτες θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Eιδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους με τους κωδικούς του Taxisnet και το σύστημα αυτόματα θα αντλεί όλα τα δεδομένα εισοδήματος και περιουσίας, σε συνεργασία και με τις τράπεζες, ώστε να προκύπτει η επιλεξιμότητα ή μη του δανειολήπτη.
Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι με μείωση μισθού, οι εργαζόμενοι στο Συν-Εργασία, επιδοτούμενοι άνεργοι, πληττόμενοι επαγγελματίες, δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής και ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι λαμβάνουν μειωμένα ενοίκια.
Κριτήρια για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι το ύψος του εισοδήματος των δανειοληπτών και η αξία της ακίνητης περιουσίας.
Για τους συνεπείς δανειολήπτες η κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης ξεκινά από 90% για το πρώτο τρίμηνο, 80% για το δεύτερο και 70% για το τρίτο τρίμηνο και το ανώτατο όριο της επιδότησης ορίζεται σε 600 ευρώ. Για τους δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια η κρατική επιδότηση ξεκινά από 80% για το πρώτο τρίμηνο και μειώνεται σε 70% για το δεύτερο και 60% για το τρίτο τρίμηνο.
Το ανώτατο ύψος της επιδότησης ορίζεται σε 500 ευρώ. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία θα πρέπει πρώτα να υπάρξει κάποια μορφή ρύθμισης με την τράπεζα προκειμένου ο δανειολήπτης να μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Για τα δάνεια που έχουν καταγγελθεί η κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης ξεκινά από 60% για το πρώτο τρίμηνο και μειώνεται σε 50% για το δεύτερο και 30% για το τρίτο τρίμηνο. Το ανώτατο ύψος της επιδότησης ορίζεται σε 300 ευρώ.
ΤτΕ: Άμεση προτεραιότητα τα κόκκινα δάνεια
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Τράπεζα της Ελλάδος καθώς προβλέπει αύξηση των κόκκινων δανείων στο αμέσως προσεχές διάστημα, γεγονός που καθιστά την μείωση τους άμεση προτεραιότητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώθηκε στο τέλος Μαρτίου 2020 στα 60,9 δισ. ευρώ από 68,5 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, ποσό που αντιστοιχεί στο 37,3% του συνόλου των χορηγήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων.
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442