Κοροναϊός: Απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους στην Ιταλία
«Η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί. Παραμένουν τρεις οι βασικοί κανόνες: η απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου, η χρήση μάσκας και το συχνό πλύσιμο των χεριών», δήλωσε ο Ρομπέρτο Σπεράντσα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δημόσιου καναλιού Rai Uno.
Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε απόφαση με την οποία επιβεβαιώνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους όπου υπάρχει προσέλευση πολιτών (με ιδιαίτερη αναφορά στα τρένα), αλλά και η τήρηση απόστασης ασφαλείας ενός μέτρου.
Ο Ιταλός υπουργός, παράλληλα, ζήτησε από τρεις σιδηροδρομικές εταιρείες να σεβαστούν και πάλι την ελάχιστη απόσταση του ενός μέτρου, την οποία κατήργησαν χθες.
«Η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί. Παραμένουν τρεις οι βασικοί κανόνες: η απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου, η χρήση μάσκας και το συχνό πλύσιμο των χεριών», δήλωσε ο Ρομπέρτο Σπεράντσα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δημόσιου καναλιού Rai Uno.
Προς το παρόν, όμως, η περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, έκανε γνωστό ότι μέχρι να εξετάσει με προσοχή τη νέα απόφαση του υπουργού Υγείας, στα μέσα μεταφοράς οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το 100% των καθισμάτων, ενώ όσοι μένουν όρθιοι, θα πρέπει να τηρούν την καθορισμένη απόσταση ασφαλείας.
Είναι σαφές, και λόγω της τελευταίας αυτής διάστασης απόψεων σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας, ότι η κυβέρνηση Κόντε έχει διαφορετική και πιο αυστηρή άποψη, σε σύγκριση με μέρος της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»