Ελληνοτουρκική συνάντηση προανήγγειλε ο Ακάρ, παράμενει στην κυπριακή ΑΟΖ το «Barbaros»
Σε φάση αποκλιμάκωσης οδεύουν στο Αιγαίο τα ελληνοτουρκικά. Την ίδια ώρα, ωστόσο, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros», παραμένει ανοιχτά της Αμμοχώστου, εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Σε φάση αποκλιμάκωσης οδεύουν στο Αιγαίο τα ελληνοτουρκικά.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros», παραμένει ανοιχτά της Αμμοχώστου, εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Εν τω μεταξύ, σε στρατιωτικά φυλάκια στο τριεθνές Ελλάδας-Τουρκίας-Βουλγαρίας βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.
Αμέσως μετά την επίσκεψή του, όπως μεταδίδει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, «Χουριέτ». ο κ. Ακάρ ανακοίνωσε ότι επίκειται η επανέναρξη του διαλόγου Αθήνας – Άγκυρας τις επόμενες ημέρες.
«Τις επόμενες ημέρες προσδοκούμε να συναντηθούμε με τους Έλληνες γείτονες στην Άγκυρα. Με αυτές και άλλες παρόμοιες συναντήσεις προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας προς αυτή την κατεύθυνση» ήταν η αποστροφή του Τούρκου υπουργού Άμυνας.
Εν τούτοις, με το «Barbaros» να παραμένει εντός της κυπριακής ΑΟΖ, οι συνομιλίες καθίστανται δύσκολες, με την ελληνική κυβέρνηση να βλέπει με επιφυλακτικότητα το βήμα καλής θέλησης που έκανε ο Ερντογάν, δηλώνοντας έτοιμος για διάλογο.
Αθήνα και Λευκωσία δεν εφησυχάζουν καθώς μόλις χθες ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε ότι θα πάει μέχρι τέλος τα σχέδιά του σε Καστελόριζο και Κυπριακή ΑΟΖ.
Εξάλλου, πρόθεση της Ελλάδας είναι ο διάλογος να αρχίσει από το σημείο που σταμάτησαν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ των δυο πλευρών το 2016.
- Διατροφή: Μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι το φαγητό;
- Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και αφρικανική σκόνη σε νότια και δυτικά – Πέφτει η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πώς τα διαζύγια και οι singles ανεβάζουν τα ενοίκια – Η νέα πραγματικότητα της στέγης
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας παίρνει «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Το θαύμα που ξαναχτίζεται σε 3D
- Αυτό που διαβάζουν οι άνδρες: Η επιστήμη ξέρει τι βιβλία τους αρέσουν
- ΕΡΓΑΝΗ: Το 2025 έκλεισε με βροχή απολύσεων – Τι μας περιμένει το 2026



