Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αίσιο τέλος για μικρό αρκουδάκι που εγκλωβίστηκε σε αγροικία στην Καστοριά

Αίσιο τέλος για μικρό αρκουδάκι που εγκλωβίστηκε σε αγροικία στην Καστοριά

Το μικρό αρκουδάκι που δεν ξεπερνούσε την ηλικία των επτά μηνών, καταδιώχθηκε από αγέλη σκύλων της περιοχής και στην προσπάθειά του να ξεφύγει, εγκλωβίστηκε σε συρματόπλεγμα αγροικίας έξω από το δημοτικό διαμέρισμα της Μεσοποταμίας

Αίσιο, χάρις στη δράση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης, υπήρξε το τέλος της περιπέτειας για το μικρό αρκουδάκι που εγκλωβίστηκε σε αγροικία στην περιοχή της Μεσοποταμίας Καστοριάς.

Το μικρό αρκουδάκι δεν ξεπερνούσε την ηλικία των επτά μηνών.

Καταδιώχθηκε από αγέλη σκύλων της περιοχής και στην προσπάθειά του να ξεφύγει, εγκλωβίστηκε σε συρματόπλεγμα αγροικίας έξω από το δημοτικό διαμέρισμα της Μεσοποταμίας.

Περίοικοι που αντιλήφθηκαν το περιστατικό, ενημέρωσαν αμέσως την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Καστοριάς και αμέσως στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού του ζώου.

Υπό το φόβο μην εμφανιστεί η μαμά αρκούδα

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της ομάδας άμεσης επέμβασης και συνεργάτης του Αρκτούρου στην ακριτική πόλη, Νίκος Παναγιωτόπουλος, το αρκουδάκι κατά την διάρκεια της επιχείρησης ήταν αρκετά επιθετικό, αλλά αυτό που φοβηθήκαμε περισσότερο, ήταν να μην εμφανιστεί η μητέρα του που βρισκόταν στην περιοχή.

Το ζώο απεγκλωβίστηκε από τα συρματοπλέγματα και χάθηκε τρέχοντας προς την μεριά του δάσους, όπου πιθανολογείται ότι ήταν πριν με την μητέρα του.

Το φαινόμενο της εμφάνισης αρκούδων μετά μικρά τους σε αγροτικές εκτάσεις με καλλιέργειες, δεν είναι από τα σπάνια φαινόμενα, μιας και οι μητέρες με τα μικρά τους μετακινούνται την περίοδο του θέρους σε διάφορες περιοχές προς αναζήτηση τροφής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024