Τουρκικό ΥΠΕΞ: Να δουν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σημασία στη σημαία μας
Το σκοινί τραβά η Άγκυρα για μια άκρως προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τις αντιδράσεις της Αθήνας μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Το σκοινί τραβά η Άγκυρα για μια άκρως προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τις αντιδράσεις της Αθήνας μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
«Η Ελλάδα για ακόμη μία φορά έδειξε την αντίθεσή της στο Ισλάμ. Καταδικάζουμε τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου. Θα πρέπει να δουν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδωσαν σημασία στη σημαία μας», είπε μεταξύ άλλων το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, από το οποίο δεν ξυπνά εδώ 567 χρόνια, αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι. Χαρακτηρίζει την Ελλάδα κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης και κατηγορεί τη χώρα μας πως τάσσεται κατά του Ισλάμ.
Στην ανακοίνωση, γίνεται αναφορά σε περιστατικό καψίματος τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη, με τον Ακσόι να λέει ότι αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια δεν έχουν πάρει μάθημα από την ιστορία και ας θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία.
Όλα αυτά μία μέρα μετά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σφράγισε σαν άλλος πορθητής, με την παρουσία του την πρώτη μουσουλμανική τελετή στην Αγία Σοφία έπειτα από 86 ολόκληρα χρόνια.
Μονάχα 14 ημέρες, ύστερα από το πράσινο φως που έδωσε τουρκικό ανώτατο δικαστήριο για την κατάργηση του καθεστώτος που απόλμβανε ως μουσείο και τη μετατροπή της σε τζαμί.
- Θεσσαλονίκη: 63χρονος οδηγούσε αντίθετα στον δρόμο με τρίκυκλο – Εις βάρος του εκκρεμούσαν οκτώ καταδικαστικές αποφάσεις
- Δρομολογείται κατασκευή σχολείου με γυάλινα δάπεδα στην Αρχαία Κόρινθο
- Mirage 2000-5 στην Κάρπαθο στη θέση των Patriot – Οι λόγοι της αποχώρησης
- Δένδιας: Μήνυμα για τη γενοκτονία των Ποντίων – «Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»
- Ακόμα ένα παιδί του Μπραντ Πιτ «πετάει» το επίθετό του
- Ανδρουλάκης για Γενοκτονία Ποντίων: Η 19η Μαΐου αποτελεί μια μαύρη επέτειο για την ιστορία του Ελληνισμού
- «Αστακός» η Αθήνα για το Final Four της Euroleague – «Φρούριο» το ΟΑΚΑ και αυστηροί έλεγχοι
- «Λίγο πριν…»: Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ εγκαινιάζει το 1ο Αναλόγιο Νέων Δημιουργών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442