Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενας χρόνος με τον Μπόρις Τζόνσον

Ενας χρόνος με τον Μπόρις Τζόνσον

Ο «φιλέλληνας» βρετανός πρωθυπουργός, με την προτομή του Περικλή στο γραφείο του, έσβησε το πρώτο κεράκι της πρωθυπουργίας του. Τι κατάφερε σε αυτούς τους 12 μήνες;

Κάποτε φάνταζε ως ανέκδοτο. Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο τότε υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ είχε «προβλέψει» ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός. Την ίδια «προφητεία» έκανε κι ένας αρθρογράφος της «Γκάρντιαν», ο Στιβ Ρίτσαρντς. Ακόμη και ο ίδιος ο Μπόρις το απέκλειε κατηγορηματικά: «Εχω περισσότερες πιθανότητες να μετενσαρκωθώ σε ελιά ή να συναντήσω τον Ελβις Πρίσλεϊ στον Αρη, παρά να γίνω πρωθυπουργός». Φευ. Ο πολιτικός που έγινε διάσημος για την περσόνα μπουφόνου που έχει υιοθετήσει, τα χοντροκομμένα αστεία του και τα αχτένιστα ξανθά μαλλιά του συμπλήρωσε χθες έναν χρόνο στη Ντάουνινγκ Στριτ – ως άνθρωπος, όχι ως αειθαλές δέντρο, και χωρίς (τουλάχιστον ακόμη) να έχει συναντήσει τον βασιλιά της ροκ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πρώην συναδέλφων και φίλων του, η αναρρίχηση στην πρωθυπουργία ήταν όνειρο ζωής – σχεδόν αυτοσκοπός – για τον Μπόρις (από τους ελάχιστους πολιτικούς διεθνώς που μνημονεύονται συχνότερα με το μικρό τους όνομα παρά με το επώνυμο), ο οποίος αρέσκεται να συγκρίνεται με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ προκαλώντας ειρωνικά σχόλια στον Τύπο. Στα 56 του σήμερα, μετρώντας έναν εκλογικό θρίαμβο (τον περασμένο Δεκέμβριο), μία νικηφόρα προσωπική μάχη με τον κορωνοϊό (τον Απρίλιο) και ένα Brexit που – έστω καθυστερημένα – έφερε εις πέρας (τον Ιανουάριο), ο Τζόνσον βρίσκεται αντιμέτωπος με την αδυσώπητη πραγματικότητα: επιστήμονες, αντιπολίτευση και πολίτες τον κατηγορούν για τραγικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας (μέχρι στιγμής έχουν χαθεί περισσότερες από 45.000 ζωές), ενώ οι προβλέψεις για ύφεση λόγω του COVID-19, αλλά και του Brexit, είναι εφιαλτικές.

  • Τι κατάφερε ο σε αυτούς τους 12 μήνες ο βρετανός πρωθυπουργός
  • Πώς επηρέασε τη δημοτικότητά του η διαχείριση της πανδημίας
  • Πώς θα χειριστεί το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορεί

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024