Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για Αγία Σοφία : Απαράδεκτη η συμπεριφορά Ερντογάν

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για Αγία Σοφία : Απαράδεκτη η συμπεριφορά Ερντογάν

Για «απαράδεκτη συμπεριφορά που δεν έχει λάβει υπόψη καμιά από τις εκκλήσεις των αρχηγών κρατών, θρησκευτικών ηγετών και διεθνών οργανισμών», κάνει λόγο ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β',

Για «απαράδεκτη συμπεριφορά που δεν έχει λάβει υπόψη καμιά από τις εκκλήσεις των αρχηγών κρατών, θρησκευτικών ηγετών και διεθνών οργανισμών», κάνει λόγο ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, σε δηλώσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μας στενοχωρεί αφάνταστα αυτή η απόφαση του Τούρκου Προέδρου για μετατροπή του ναού της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, επισημαίνει.

«Το γεγονός αυτό δεν θλίβει μόνο εμάς ως Ορθοδόξους Χριστιανούς, αλλά τόσο όλους τους χριστιανούς, όσο και όλους τους ανθρώπους που σέβονται το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας και την πολιτισμική δημιουργία» συνεχίζει ο κ.κ. Χρυσόστομος και υπογραμμίζει:

«Εμείς ως Εκκλησία Κύπρου, σεβόμαστε τους πιστούς του Ισλάμ ως συνανθρώπους μας και εικόνες Θεού. Δείχνουμε δε έμπρακτα τον σεβασμό μας προς τα ιερά και όσιά τους, πράγμα που ζητούμε και για εμάς. Το ζήτημα αυτό, δεν αφορά βεβαίως μόνο την Αγία Σοφία, αλλά και όλους τους ιερούς ναούς μας, τα προσκυνήματα και κοιμητήρια των Ορθοδόξων στο κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα μέρος της νήσου μας, που από το 1974, βεβηλώνονται μετατρέπονται σε τζαμιά ή το χειρότερο, σε αποθήκες και στάβλους».

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024