Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σανίδα: Η αποτελεσματική άσκηση που σμιλεύει όλο το σώμα

Σανίδα: Η αποτελεσματική άσκηση που σμιλεύει όλο το σώμα

Δεν είναι τυχαίο ότι η «σανίδα» είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις, αφού αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να γυμνάσουμε ολόκληρο το σώμα μας και να κάψουμε θερμίδες

Δεν είναι τυχαίο ότι η «σανίδα» είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις, αφού αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να γυμνάσουμε ολόκληρο το σώμα μας και να κάψουμε θερμίδες. Στοχεύει στην ενδυνάμωση του πυρήνα (όταν αναφερόμαστε στον «πυρήνα» του σώματος, εννοούμε τις περιοχές των κοιλια­κών τοιχωμάτων, τη λεκάνη, την οσφυϊκή περιοχή και την ικανότητά τους να σταθεροποιούν το σώμα όταν κινούμαστε) και στη βελτίωση της συνολικής δύναμης του σώματος.

Μάλιστα, η σανίδα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους ανθρώπους που έχουν καθιστική ζωή, καθώς επιταχύνει τον μεταβολισμό και βελτιώνει τη στάση του σώματος, ενώ μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί από την άνεση του σπιτιού μας.

Και ενώ μπορεί να φαίνεται απλή άσκηση, αν έχετε δοκιμάσει να την κάνετε έστω για 1′, ξέρετε ότι αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Ωστόσο, αξίζει να την εντάξετε στη fitness ρουτίνα σας, αφού πρόκειται για μια «θαυματουργή» άσκηση που γυμνάζει ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες: κοιλιακούς, μυς της ράχης, τετρακεφάλους, γλουτιαίους, το πάνω μέρος της πλάτης, ώμους και χέρια. Επίσης, είναι ιδανική και για αρχάριους αφού μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού.

Δείτε πώς θα κάνετε την άσκηση σωστά:

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024