Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος : Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στο Σινά

Αίγυπτος : Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στο Σινά

Ένας από τους φερόμενους ως τρομοκράτες, που σκοτώθηκαν από τον στρατό, φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά.

Το θάνατο 18 φερόμενων ως τζιχαντιστές τρομοκράτες σε χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις στο Βόρειο Σινά ανακοίνωσε την Τρίτη το γενικό επιτελείο στρατού της Αιγύπτου.

Παράλληλα, η ανακοίνωση επισημαίνει πως οι δυνάμεις του στρατού κατάφεραν να αποτρέψουν «επίθεση τρομοκρατικών στοιχείων ‘τακφίρ’ εναντίον μιας εγκατάστασης» των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ.

«Σε συντονισμό με την Πολεμική Αεροπορία, οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να εντοπίσουν τα στοιχεία τακφίρ (…) σε ένα αγρόκτημα και σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, σκοτώνοντας 18 εξ αυτών, από τα οποία το ένα φόραγε γιλέκο με εκρηκτικά», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης στην Μπιρ αλ Αμπντ. Ο στρατός ανέφερε επίσης ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν τέσσερα αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες.

Η πόλη αυτή, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας της επαρχίας του Βόρειου Σινά, της Ελ Αρίς, έχει μετατραπεί σε θέατρο πολλών τρομοκρατικών ενεργειών την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), συμπεριλαμβανομένης της πιο πολυαίμακτης στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου. Πάνω από 300 πιστοί είχαν σκοτωθεί σε τέμενος τον Νοέμβριο του 2017.

Η ανακοίνωση του στρατού δόθηκε στη δημοσιότητα χθες βράδυ, αφού διαδόθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης βίντεο στα οποία εικονίζονται καπνοί, ενώ ακούγονται πυρά και κάτοικοι που εκλιπαρούν να γλιτώσουν.

Η αυθεντικότητα των σύντομων αυτών βίντεο δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να επιχειρούν για την καταστολή της εξέγερσης τζιχαντιστών στο βορειοανατολικό τμήμα της χερσονήσου του Σινά, στην οποία πρωτοστατεί ο βραχίονας του ΙΚ στην αιγυπτιακή επικράτεια.

Τον Φεβρουάριο του 2018, οι αρχές εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών, κυρίως στον Σινά. Έκτοτε, κατά τα επίσημα στοιχεία, έχουν σκοτωθεί περίπου χίλιοι από τους ισλαμιστές και δεκάδες στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024