Κατρούγκαλος : Απαράδεκτη η μη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ για τις τουρκικές προκλήσεις
Απαράδεκτη σε ό,τι αφορά την επιχειρησιακή διαχείριση της κρίσης, χαρακτήρισε τη μη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.
Απαράδεκτη σε ό,τι αφορά την επιχειρησιακή διαχείριση της κρίσης, χαρακτήρισε τη μη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε, επίσης, ότι «η κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας αποτελεί συνέπεια του κενού αυτού στρατηγικής της κυβέρνησης».
Ο κ. Κατρούγκαλος υπενθύμισε ότι «τον Ιούνιο του 2019, σε συνθήκες σαφώς χαμηλότερης έντασης, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ, για την πρόβλεψη και αποτροπή παρόμοιων με τις σημερινές τουρκικών ενεργειών. Στη συνέχεια, έθεσε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο για πρώτη φορά έλαβε απόφαση επί της αρχής για κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις ενέργειές της στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο».
Επίθεση στον πρωθυπουργό
Ασκώντας κριτική είπε ότι «ο κύριος Μητσοτάκης, αιχμάλωτος του κενού στρατηγικής και των εσωτερικών αντιφάσεων της κυβέρνησης του, ούτε κυρώσεις είχε ζητήσει μέχρι πρόσφατα, ούτε προσήλθε στην Βουλή, να ενημερώσει, μέσω του Κοινοβουλίου, τον ελληνικό λαό, όπως του ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».
Συνεχίζοντας την κριτική υποστήριξε ότι «οι κρίσεις αυτές πρέπει να αντιμετωπίζονται εκ των προτέρων, με συνδυασμό ουσιαστικών κυρώσεων, που καθιστούν ευρωτουρκική και όχι απλώς διμερή διαφορά την τουρκική επιθετικότητα, και παράλληλα την ενεργοποίηση διαύλων επικοινωνίας, για την προοπτική επανέναρξης του διαλόγου, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.»
» Η αδράνεια του κ. Μητσοτάκη και ο φόβος του απέναντι στην ακραία δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας στέρησαν από την ελληνική διπλωματία τον ενεργητικό χαρακτήρα που είχε επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».
Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος «καυτηρίασε την υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας να κάνει έκκληση στην ανάγκη ενότητας, ενώ ταυτόχρονα, με μία πλήρως ενορχηστρωμένη τακτική παρακρατικής μεθόδευσης επιχειρεί συστηματικά να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, διχάζοντας βαθιά τον ελληνικό λαό».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τη μεγαλύτερη απειλή στις πτήσεις την κουβαλάμε πάνω μας
- Τι ώρα ξεκινάει η στάση εργασίας των διανομέων – «Πιάνει» και τον τελικό του Μουντιάλ
- Οι 13 τίτλοι που έχει κατακτήσει στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς
- Ευρώπη: Πώς βλέπουν την εκπαίδευση οι πολίτες – Η επαγγελματική κατάρτιση χάνει σε «κύρος», κερδίζει σε «δουλειές»
- Shops Open Across Greece this Sunday as Summer Sales Continue
- Airbnb: Τι γράφει το e-mail της ΑΑΔΕ σε ιδιοκτήτες ακινήτων
- Τσιτσιπάς – Κολινιόν 2-1: Νικητής ο Στέφανος, κατέκτησε το Γκστάαντ Όπεν! (vids)
- Μέσα στην σκοτεινή «αίρεση» του Έπσταϊν: Μαρτυρία πρώην βοηθού ξετυλίγει το νήμα του μηχανισμού κακοποίησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)







![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)


























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.07 – 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-30-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442