Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλληνας καθηγητής της Οξφόρδης στο MEGA: Αποκλείεται τον Σεπτέμβριο να υπάρχει μεγάλη παραγωγή του εμβολίου

Έλληνας καθηγητής της Οξφόρδης στο MEGA: Αποκλείεται τον Σεπτέμβριο να υπάρχει μεγάλη παραγωγή του εμβολίου

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο ιολόγος καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Άρης Κατζουράκης, αναφορικά με το θέμα του εμβολίου για τον κοροναϊό, το οποίο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Δευτέρας, γεννά πολλές ελπίδες

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο ιολόγος καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Άρης Κατζουράκης, αναφορικά με το θέμα του εμβολίου για τον κοροναϊό, το οποίο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Δευτέρας, γεννά πολλές ελπίδες.

«Πάμε τώρα στο τρίτο στάδιο των κλινικών δοκιμών. Αν και σε αυτό το στάδιο βρεθεί ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και προστατεύει τους παραλήπτες, θα είμαστε σε θέση να το δώσουμε στον πληθυσμό» σημείωσε ο κ. Κατζουράκης.

«Το να υπάρχει σε μαζική παραγωγή και να μπορεί ο καθένας που θέλει να το έχει το Σεπτέμβριο το αποκλείω. Μπορεί να υπάρχει σε λίγες δόσεις αν όλα πάνε καλά, σίγουρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ίσως και σε κάποιες άλλες χώρες, αλλά το να διατεθεί σε μαζική κλίμακα πριν την καινούργια χρονιά είναι εξαιρετικά απίθανο» τόνισε ο ίδιος.

«Το κλειδί είναι αν το εμβόλιο προκαλεί ανοσοαντίδραση που έχει ισχύ και διάρκεια. Με τις δοκιμές έχουμε δει ότι αυξάνονται τα επίπεδα των αντισωμάτων και καθιστούν εφικτή την καταπολέμηση του ιού. Αν το επίπεδο αυτής της τόνωσης είναι επαρκές για να σταματήσει κάποιος να προσβάλλεται από τον ιό δεν είναι γνωστό ακόμα. Επίσης δεν είναι γνωστή και η διάρκεια της ανοσοαντίδρασης για να ξέρουμε αν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό» κατέληξε ο κ. Κατζουράκης.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024