Κοροναϊός : Πάνω από 18.000 μοριακά τεστ στα αεροδρόμια Νοτίου Αιγαίου
Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα 1-17 Ιουλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου διενεργήθηκαν 8.305 μοριακοί έλεγχοι, στο αεροδρόμιο της Κω διενεργήθηκαν 4.343 έλεγχοι, στο αεροδρόμιο της Μυκόνου διενεργήθηκαν 2.848 έλεγχοι, στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης 2.464 και τέλος στο αεροδρόμιο της Καρπάθου 304 έλεγχοι.
Συνολικά 18.264 ταξιδιώτες προερχόμενοι από χώρες του εξωτερικού και με προορισμό τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ στα Διεθνή Αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Καρπάθου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα 1-17 Ιουλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου διενεργήθηκαν 8.305 μοριακοί έλεγχοι, στο αεροδρόμιο της Κω διενεργήθηκαν 4.343 έλεγχοι, στο αεροδρόμιο της Μυκόνου διενεργήθηκαν 2.848 έλεγχοι, στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης 2.464 και τέλος στο αεροδρόμιο της Καρπάθου 304 έλεγχοι.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, ένα ποσοστό της τάξης του 19% από τους επιβάτες που έφτασαν στα διεθνή αεροδρόμια των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου με πτήσεις από το εξωτερικό κατά το παραπάνω διάστημα υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο για COVID-19.
Στο χρονικό αυτό διάστημα των 17 ημερών, στο σύνολο των 18.264 επιβατών που ελέγχθηκαν με μοριακά τεστ βάσει του αλγορίθμου, οι επιβάτες που εντοπίστηκαν θετικοί στον COVID-19 ήταν στο σύνολο πέντε. Πιο συγκεκριμένα, δύο (2) επιβάτες στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ένας (1) στο αεροδρόμιο της Κω, ένας (1) στην Μύκονο, και ένας (1) στη Σαντορίνη. Περιστατικά, που αντιμετωπίστηκαν όλα έγκαιρα, χωρίς προβλήματα και σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα που οι αρχές έχουν καταρτίσει.
«Οι μοριακοί έλεγχοι στα διεθνή αεροδρόμια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου συνεχίζονται εντατικοί, αποδεικνύοντας την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η πανδημία στην χώρα μας και προσφέροντας στους επισκέπτες μας ένα περιβάλλον σεβασμού στους κανόνες ασφάλειας της δημόσιας υγείας», επισημαίνει σε ανακοίνωση της η κ. Μαρία Σμιλίδου εκπρόσωπος της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του δήμου Ρόδου και των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της περιοχής.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
- Μαρούσι: Τηλεφώνημα για βόμβα σε δημοσιογραφικό όμιλο
- Αμαρτωλός πρόεδρος ο Τραμπ – Δεν εγκρίνουν την βίαιη εξωτερική πολιτική του οι… καθολικοί ιερείς
- Πότε θα παίξει η Σάκκαρη κόντρα στην Αντρέεβα για τον δεύτερο γύρο του Australian Open
- Ταυτοποιήθηκε με τη βοήθεια ΑΙ ο ναζί μιας από τις πιο ανατριχιαστικές φωτογραφίες του Ολοκαυτώματος
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442