Ποιος κοροναϊός; – Οι Ισπανοί κατέκλυσαν τις παραλίες παρά τις συστάσεις να μείνουν σπίτι
Αψήφησαν τις εκκλήσεις των καταλανικών αρχών στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς τα κρούσματα νέου κοροναϊού συνεχίζουν να αυξάνονται σε μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές της Ισπανίας.
Κόσμος έκανε ηλιοθεραπεία και έπαιζε με τη θάλασσα στις παραλίες της Βαρκελώνης σήμερα, αψηφώντας τις εκκλήσεις των καταλανικών αρχών στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς τα κρούσματα νέου κοροναϊού συνεχίζουν να αυξάνονται σε μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές της Ισπανίας.

Καθώς αστυνομικοί έκαναν περιπολίες φορώντας μάσκες για να βεβαιώσουν ότι τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, η παραλία Barceloneta, πόλος έλξης για τους τουρίστες, έφθασε στα όρια χωρητικότητας και χρειάστηκε να κλείσει για τους όσους λουόμενους ήθελαν να την επισκεφθούν σήμερα το απόγευμα. Ο κόσμος σχημάτισε ουρές για να καταφέρει να μπει στην παραλία.

Νωρίτερα σήμερα, οι αρχές προέτρεψαν περισσότερους από 96.000 κατοίκους τριών καταλανικών πόλεων να παραμείνουν στα σπίτια τους στο πλαίσιο υιοθέτησης σκληρότερης στάσης ενάντια στην κρίση.
«Το να μείνω στο σπίτι το καλοκαίρι είναι αποπνικτικό και αγχωτικό», λέει ο Φελίπε, όταν τον ρωτούν γιατί πήγε στην παραλία παρά τις συστάσεις των αρχών.

«Εργάζομαι πέντε ημέρες την εβδομάδα και δεν μπορώ να περνάω κάθε ημέρα στο σπίτι. Η ψυχική υγεία μου έρχεται πρώτη», συμπληρώνει ο 24χρονος, ο οποίος φορά μάσκα.
Τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το περιφερειακό υπουργείο Υγείας της Καταλονίας κάνουν λόγο σήμερα για μια ημερήσια αύξηση 944 κρουσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα χρήματα που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός από το Europa League και αυτά που διεκδικεί
- Ενοχλημένη η Άγκυρα για τους Patriot στην Κάρπαθο – «Παράνομη ενέργεια, λαμβάνουμε μέτρα»
- Χρήστος Νικολόπουλος: Τα στενά της Μυκόνου γέμισαν με τους ήχους του μπουζουκιού του
- Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε νεαρή μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ – Kατέβασαν τον άνδρα
- Το ζευγάρι των ρεκόρ: Ο Μπαμ Αντεμπάγιο και η θρύλος του WNBA, Έιτζα Γουίλσον (vids)
- Προειδοποίηση για επιχείρηση παρακολούθησης ευρωπαίων αξιωματούχων και στρατιωτικών σε WhatsApp και Signal
- Έχω παιδιά: Το μαρτύριο της φασίνας
- Doomscrolling: Ένας εχθρός που κάθε βράδυ… ροκανίζει τον ύπνο και την ποιότητα ζωής μας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442