Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκησε τον ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός στο «αντίο» του Δώνη

Νίκησε τον ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός στο «αντίο» του Δώνη

Νικηφόρο ήταν το «αντίο» του Γιώργου Δώνη, με τους «πράσινους» να επικρατούν με τέρματα του Δανού και των Μακέντα, Χατζηγιοβάννη. Ισοφάρισαν προσωρινά για τους Κρητικούς οι Φιγκεϊρέδο, Βαζ, απέκρουσε πέναλτι ο Ξενόπουλος στις καθυστερήσεις.

Ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, είχε το μεγαλύτερο σασπένς… Ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ έπαιξαν επιθετικά, δεν είχαν σκοπιμότητα και ο πρώτος νίκησε 3-2 γιατί ήταν πιο ουσιαστικός και πιο τυχερός. Γιατί ο γκολκίπερ του, Βασίλης Ξενόπουλος απέκρουσε πέναλτι στις καθυστερήσεις και διατήρησε το σκορ!

Τα πέντε γκολ σημειώθηκαν όλα στο πρώτο ημίχρονο… Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε δύο φορές, αλλά ο ΟΦΗ ισοφάριζε μετά από ένα λεπτό! Την αρχή έκανε ο Μπεκ στο 28’ και απάντησε ο Φιγκεϊρέδο στο 29’. Έπειτα, ο Μακέντα στο 36’ και ανταπάντησε ο Βαζ στο 38’!

Εν τέλει, ο Χατζηγιοβάνης στο 42’ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και έστειλε τον Παναθηναϊκό με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Ένα σκορ που δεν άλλαξε, αφού το γκολ του Δεληγιαννίδη δεν μέτρησε στο 76’ επειδή ο νεαρός υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 97’ ο Ξενόπουλος απέκρουσε το πέναλτι του Φιγκεϊρέδο.

Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Γιώργου Δώνη στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, αφού έχει ήδη υπογράψει τη λύση του συμβολαίου του. Μετά τη λήξη ακολούθησαν συγκινητικές στιγμές, με τον Δώνη να περιμένει τους πάντες και να τους αποχαιρετά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ξενόπουλος, Θεοχάρης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης (46’ Αλεξναδρόπουλος), Σερπέζης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (68’ Αθανασακόπουλος), Μπεκ (76’ Τζαβίδας), Μακέντα (68’ Περέα).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Ουάλει, Μπράουν, Ζοάο (61’ Βαφέας), Γιαννούλης, Δεληγιαννίδης, Νέιρα, Στάικος, Βαζ, Ναμπί (79’ Σουρνάκης), Νοικοκυράκης (79’ Μίγγος), Φιγκεϊρέδο.

Το «δεκάρι»: Ο Μακέντα. Ο Ιταλός σκόραρε, δημιούργησε, συνδυάστηκε και πρέσαρε. Τα έκανε όλα και είχε καθοριστική συμβολή στη νίκη.

Που κρίθηκε: Στην εκτέλεση πέναλτι του Ξενόπουλου στο 95′. Εάν δεν υπήρχε η απόκρουση, ο ΟΦΗ θα ισοφάριζε 3-3.

Στον πάγκο: Ο Μπεκ ήρθε από τον πάγκο, έπαιξε βασικός πρώτη φορά στα Play Off και σκόραρε.

Γιατί κόουτς; Κατά ένα παράδοξο τρόπο, όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Ότι και να έκαναν στο δεύτερο ημίχρονο οι προπονητές, δεν άλλαξε τη μορφή του παιχνιδιού.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024