Δεν έχει υπάρξει επαρκής πρόοδος για να φτάσουμε σε συμφωνία δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στην τρίτη ημέρα εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Τόνισε ότι οι συμβιβασμοί δεν πρέπει να αποδυναμώσουν την αρχική πρόταση της Κομισιόν για τους όρους λειτουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης

Δεν έχει υπάρξει επαρκής πρόοδος για να φτάσουμε σε συμφωνία δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στην τρίτη ημέρα εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε μάλιστα ότι οι συμβιβασμοί που απαιτούνται δεν πρέπει να αποδυναμώσουν την αρχική πρόταση της Κομισιόν για τους όρους λειτουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δεν μπορούμε να είμαστε διαιρεμένοι και αδύναμοι

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη διαφωνία του στις επιδιώξεις των σκληροπυρηνικών της ΕΕ που θέλουν ουσιαστικά η χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών οικονομιών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία να γίνει με όρους ουσιαστικά μνημονιακού δανεισμού.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Διαπραγματευόμαστε επί τρεις ημέρες πλέον και προφανώς δεν έχει υπάρξει επαρκής πρόοδος ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία. Ειλικρινά ελπίζω ότι σήμερα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο.

Από την πρώτη στιγμή έχω επισημάνει ότι όλοι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά αυτοί οι συμβιβασμοί δεν μπορεί να είναι τέτοιοι που να αποδυναμώνουν τη φιλοδοξία μας για μία γενναία Ευρωπαϊκή αντίδραση στην κρίση του κοροναϊού και την οικονομική καταιγίδα που έχει προκαλέσει.

Αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και δεν έχουμε το περιθώριο να εμφανιστούμε διαιρεμένοι ή αδύναμοι.

Σας ευχαριστώ».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr