Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγία Σοφία : Επιθεώρηση από τον Ερντογάν, πριν την προσευχή της 24ης Ιουλίου

Αγία Σοφία : Επιθεώρηση από τον Ερντογάν, πριν την προσευχή της 24ης Ιουλίου

Στην Αγία Σοφία, στην οποία την Παρασκευή, 24 Ιουλίου, αναμένεται γίνει η πρώτη μουσουλμανική προσευχή μετά από 86 χρόνια, βρέθηκε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στην Αγία Σοφία, στην οποία την Παρασκευή, 24 Ιουλίου, αναμένεται γίνει η πρώτη μουσουλμανική προσευχή μετά από 86 χρόνια, βρέθηκε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σκοπός της επίσκεψης του τούρκου προέδρου, ο οποίος συνοδεύτηκε από τον υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ νουρί Ερσόι, και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς, ήταν η ενημέρωση για τις εξελίξεις των εργασιών μετατροπής της σε τζαμί.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Τουρκίας ενημερώθηκε από τους αρμόδιους για τις εργασίες και τις προετοιμασίες που γίνονται στο ιστορικό μνημείο, ενόψει της πρώτης προσευχής, σε πέντε ημέρες από σήμερα.

Ο ίδιος ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, φωτογραφίες από το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας.

Καθ’ολη τη διάρκεια της επιθεώρησης ο Ερντογάν φορούσε μάσκα, ενώ δεν έλειψε και το… απαραίτητο σόου, αφού τόσο κατά τη είσοδό του, όσο και κατά την έξοδό του τον περίμενε κόσμος προκειμένου να του δείξει την αγάπη του. Εκείνος με τη σειρά του του χαιρετούσε και τους ευχαριστούσε.

Το πρόγραμμα της πρώτης προσευχής στις 24 Ιουλίου

Λεπτομέρειες για το τι θα λάβει χώρα στην Αγία Σοφία στις 24 Ιουλίου, κατά την τέλεση της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής αποκαλύπτει η Yeni Safak.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την πρώτη προσευχή θα τελέσει ο Αλί Ερμπάς, διευθυντής της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας. Στο εσωτερικό της Αγιάς Σοφιάς θα βρίσκονται 500 άτομα, ενώ θα συγκεντρωθεί πολύ περισσότερος κόσμος στην πλατεία μπροστά στο κτήριο για τη μαζική προσευχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερμπάς επιθεώρησε την περασμένη Κυριακή το ναό μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι. Ανακοίνωσαν ότι «στο τζαμί Αγίας Σοφίας, το οποίο θα είναι ανοιχτό για λατρεία πέντε φορές ημερησίως από τις 24 Ιουλίου, δύο ιμάμηδες και τέσσερις μουεζίνηδες θα αρχίσουν να υπηρετούν το έθνος μας και όλους τους πιστούς».

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Αλί Ερμπάς ξεκαθάρισε ότι δεν θα αλλάξει το όνομα της Αγίας Σοφίας, επειδή «από το 1453 και μετά αποκαλείτο Μεγάλο Τζαμί Αγίας Σοφίας». Μεταξύ άλλων, έγινε γνωστό ότι οι τουρίστες θα μπαίνουν ελεύθερα σε συγκεκριμένες ώρες, χωρίς εισιτήριο, ενώ θα τοποθετηθεί χαλί 14.000 τ.μ. και τα θρησκευτικά σύμβολα που δεν συνάδουν με την μουσουλμανική πλέον ταυτότητα του χώρου θα μεταφερθούν και θα εκτεθούν αλλού.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024