Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ εναντίον ΗΠΑ για την πολιτική των κυρώσεων

ΕΕ εναντίον ΗΠΑ για την πολιτική των κυρώσεων

Ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ κατήγγειλε την πολιτική κυρώσεων της αμερικανικής κυβέρνησης, κρίνοντάς την αντιπαραγωγική.

Ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ κατήγγειλε χθες Παρασκευή την πολιτική κυρώσεων της αμερικανικής κυβέρνησης, κρίνοντάς την αντιπαραγωγική.

«Ιδιαίτερα ανήσυχος»

«Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την αυξανόμενη χρήση κυρώσεων ή την απειλή κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και συμφερόντων», δήλωσε σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

«Εχουμε δει αυτήν την αυξανόμενη τάση στις υποθέσεις του Ιράν, της Κούβας, του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και, πιο πρόσφατα, των έργων Nord Stream-2 και Turkish Stream (αγωγοί φυσικού αερίου)», είπε.

Την Τετάρτη, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο προανήγγειλε αυστηρότερες κυρώσεις για την αποτροπή έναρξης λειτουργίας του έργου Nord Stream-2 μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας. Αυτές οι κυρώσεις καταγγέλλονται από το Βερολίνο.

Ο Turkish Stream, έργο μεταφοράς ρωσικού αερίου στην Τουρκία και την Ευρώπη, εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο από τους προέδρους της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αντίθετη με το διεθνές δίκαιο»

«Καταρχήν, η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιτίθεται στη χρήση κυρώσεων από τρίτες χώρες κατά ευρωπαϊκών εταιρειών που ασκούν νόμιμες δραστηριότητες», δήλωσε ο Μπορέλ.

«Επιπλέον, η εξωεδαφική εφαρμογή κυρώσεων είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο», επέμεινε.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας τόνισε πως «οι ευρωπαϊκές πολιτικές πρέπει να καθορίζονται εδώ στην Ευρώπη και όχι από τρίτες χώρες».

«Οταν υπάρχουν διαφορές στην πολιτική, η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται με την απειλή κυρώσεων», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024