Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο υπουργός έχει νεύρα

Ο υπουργός έχει νεύρα

Τα νεύρα του υπουργού των Εξωτερικών Νίκου Δένδια δεν είναι σε καλή κατάσταση τελευταία

Πληροφορούμαι εγκύρως ότι τα νεύρα του υπουργού των Εξωτερικών Νίκου Δένδια δεν είναι σε καλή κατάσταση τελευταία, και ειδικά μετά το φιάσκο της περασμένης Δευτέρας, οπότε και πραγματοποιηθηκε η τριμερής, μυστική συνάντηση στο Βερολίνο, μεταξύ των εκπροσώπων της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας, ώστε να βρεθεί κοινή συνισταμένη και να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των δύο χωρών. Διπλωμάτες θεωρούν ότι παρά το γεγονός πως ο κ. Δένδιας είναι σχετικά νέος σε ένα τέτοιο πόστο όπως αυτό του υπουργού Εξωτερικών, είχε τις ενστάσεις του να προηγηθεί η συνάντηση αυτή της κρίσιμης συνόδου κορυφής, η οποία θα αποφάσιζε, υποτίθεται, αυστηρές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας προκειμένου να τη «συνετίσει» ώστε του λοιπού να αποφεύγει προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Εκτιμούμε ότι το συμβούλιο θα ήταν δύσκολο να πάρει αποφάσεις γνωρίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεσολαβητική προσπάθεια μεταξύ των δύο χωρών όπως αυτή του Βερολίνου. Η συνέχεια τον δικαίωσε, όπως και δικαιώθηκε διπλά από το γεγονός ότι οι Τούρκοι «έκαψαν» τη διαδικασία, με τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αφού πια οι υπουργοί των Εξωτερικών είχαν αποτύχει να λάβουν κοινή απόφαση για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία…

Διπλωματικό ερώτημα

Φίλος διπλωμάτης, στον οποίο ανέφερα τα… προαναφερόμενα, μου επισήμανε και ένα ακόμα γεγονός το οποίο είχε διαφύγει της προσοχής μου: η διπλωματική σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κυρία Ελένη Σουρανή, είχε θητεία μόλις τριών-τεσσάρων μηνών ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Α4 του υπουργείου Εξωτερικών, που αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Από εκεί την πήρε στο γραφείο του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και την έχρισε διπλωματική του σύμβουλο, στη θέση της κυρίας Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, η οποία υπηρετεί πλέον ως πρεσβευτής της χώρας μας στην Ουάσιγκτον.

Και το ερώτημα του διπλωμάτη: «Πώς είναι δυνατόν να αποστέλλεται για να μετάσχει σε μια τόσο μεγάλης σημασίας μυστική συνάντηση με εκπρόσωπο των Τούρκων διπλωμάτης η οποία δεν έχει καν προλάβει να ενημερωθεί και να μελετήσει σε βάθος όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων; Θα έπρεπε να είχε γίνει μια άλλη επιλογή, και μπορεί να σας πω ότι στην Α4 υπήρχε, και υπάρχει φυσικά, διπλωμάτης με πολύ καλύτερη γνώση των ελληνοτουρκικών ζητημάτων από την κυρία Σουρανή. Ο κ. Δένδιας ρωτήθηκε σχετικά; Και αν ναι, τι απάντησε εν προκειμένω;».

Μεταφέρω το ερώτημα, και αναμένω κάποια απάντηση, αν φυσικά υπάρχει…

(Διαψεύσεις δεν θα δεχθώ, εννοείται…)

«Βλέπει» εκλογές

Χθες περιοδεία στη Ζάκυνθο σήμερα περιοδεία στην Κεφαλλονιά, το περασμένο Σαββατοκύριακο Νάξο και Κουφονήσι, τις προάλλες στην Κέρκυρα, μα τι τον έχει πιάσει τον πρόεδρο Τσίπρα και έχει πάρει τα… νησιά (κατά το έχει πάρει τα… βουνά); Για τους απλούς αναλυτές, αυτούς που κρίνουν με βάση τα επιφαινόμενα, το πάνω πάνω, τον αφρό, ο αρχηγός πηγαίνει περιοδείες για να συμμαζέψει το μαγαζί, το οποίο μετά την περσινή βαριά ήττα έχει αρχίσει και ρημάζει. Για κάποιους όμως, πιο… «πονηρούς» θα τους χαρακτηρίσω, οι επισκέψεις αυτές δεν είναι ούτε τυχαίες ούτε για πλάκα. Ούτε, πολύ περισσότερο, για να βρει την ευκαιρία για κανένα μπάνιο, τώρα που δεν υπάρχουν κότερα (στην πραγματικότητα κότερα υπάρχουν, αλλά αποφάσισε να το αποφύγει για εφέτος για να μην τον ξεμπροστιάσουν κάτι επίμονοι τύποι σαν και του λόγου μου – αν έχεις χάσει επεισόδια, δες διακοπές Τσίπρα με το κότερο Παναγοπούλου). Οχι. Τίποτε από όλα αυτά. Οπως εγκύρως με ενημέρωσε φίλος συριζαίος, ο πρόεδρος Αλέξης εδώ και μερικές εβδομάδες έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος Κυριάκος θα μας πάει σε αιφνιδιαστικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, με αφορμή την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δεν το διατυμπανίζει βέβαια, ούτε το παραδέχεται. Αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Φοβάται πρόωρες εκλογές και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Εξού και βγήκε βόλτα στην Περιφέρεια, που τον μαύρισε…

«Γαργάρα» το τραπέζωμα

Βρε τον Τσίπρα, αυτοτρολάρεται λέει (και το δείχνει με φωτογραφία του) διαβάζοντας αρθράκι διαδικτυακής εφημερίδας ονόματι «Το Κουλούρι», με αφορμή μια άθλια φωτογραφία του από την «επίσκεψη» στο Κουφονήσι. Και ειδικότερα το σημείο του κειμένου που «ερμηνεύει» τη φωτογραφία ότι δήθεν ο Τσίπρας αναρωτιέται «πώς διάολο βρέθηκα τρεις μέρες στο Κουφονήσι». Και γράφει ο Τσίπρας, από το γραφείο του, «ακόμα προσπαθώ». Ωραίοοοο, τα γέλια μόνο που ρίξαμε, δεν λέγεται. Βρε τον μπαγάσα, είναι και… αστειάτορας. Δεν υπάρχει ο άνθρωπος. Θα φάει το ψωμί του Μάρκου του Σεφερλή και του Τάκη του Ζαχαράτου. Αλλά, όλως τυχαίως και συμπτωματικώς, δεν μας λέει τίποτε για τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Αττικής επί δανείων Καλογρίτσα, Θανάση Τσάδαρη, με τον οποίο συναντήθηκε και συνέφαγε στο Κουφονήσι. Λέξη. Κουβέντα. Μόνο πλακίτσα με το «Κουλούρι». Απίθανος τύπος…

(Ξελιγωμένοι τύποι που τον στηρίζουν, εννοώ από τους δικούς μας, τον αποθεώνουν που αυτοτρολάρεται με το «Κουλούρι». Για τον Τσάδαρη, την Τράπεζα Αττικής και τα δάνεια του Καλογρίτσα, ούτε μια αναφορά. Ετσι είναι άμα κάνεις… ερευνητική δημοσιογραφία. Διυλίζεις τον κώνωπα και καταπίνεις αμάσητη την κάμηλο, που λέγαμε παλιά, Κωστάκη μου…)

Χωρίς τύψεις

Η είδηση: «Ενας 16χρονος έπεσε χθες θύμα τροχαίου δυστυχήματος, το οποίο σημειώθηκε στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης στη Βάρδα της Ηλείας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το δίκυκλο που οδηγούσε ένας άνδρας και στο οποίο επέβαινε ο 16χρονος συγκρούστηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο 16χρονος, ενώ ο άνδρας που οδηγούσε το δίκυκλο νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος.

Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το τμήμα Τροχαίας Αμαλιάδας».

Προανάκριση κανένας εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα κάνει σχετικά με το ποιος ευθύνεται, ηθικά τουλάχιστον, και για τη χθεσινή φονική σύγκρουση κατά την οποία χάθηκε η ζωή ενός αθώου παιδιού; Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, αλλά και άλλων συναδέλφων οφείλω να ομολογήσω, να φωνάζουμε συνεχώς ότι για το έγκλημα που συντελέστηκε με την εθνική οδό Πάτρας-Πύργου υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο. Βασικά υπάρχει ένας, τον λένε Χρήστο Σπίρτζη, ήταν υπουργός Υποδομών στην κυβέρνηση Τσίπρα, και τώρα (που και το θέμα της Εθνικής Πάτρας-Πύργου έχει ανασυρθεί στον αφρό λόγω Καλογρίτσα και Τράπεζας Αττικής) κάνει τον ψόφιο κοριό και έχει αποσυρθεί εντελώς από τα δημόσια πράγματα. Ο κύριος αυτός τεμάχισε την Εθνική σε οκτώ κομμάτια – τα τέσσερα από τα οποία τα «κέρδισε» ο Καλογρίτσας με κάτι εκπτώσεις που έβγαζαν μάτι ότι το έργο δεν θα τελείωνε ποτέ. Και όμως, ο περί ου ο λόγος Σπίρτζης το επιχείρησε το ανοσιούργημα. Τώρα που ο κόσμος σκοτώνεται σε αυτή την καρμανιόλα, η οποία εξαιτίας του δεν έγινε ένας δρόμος σύγχρονος και, κυρίως, ασφαλής, πώς μπορεί να κοιμάται ήσυχος τα βράδια; Δεν έχει τύψεις; Χθες βράδυ ας πούμε, ακούγοντας ότι σκοτώθηκε το παιδάκι αυτό στη Βάρδα, που μπορεί να ήταν το δικό του το παιδί, το δικό μου, το δικό σας, πώς διάολο τον πήρε ο ύπνος; Αναρωτιέμαι.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024