Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με τσεκούρι: Σε κρίσιμη κατάσταση οι τρεις εφοριακοί - «Κάνουμε ό,τι μπορούμε» λένε οι γιατροί

Επίθεση με τσεκούρι: Σε κρίσιμη κατάσταση οι τρεις εφοριακοί – «Κάνουμε ό,τι μπορούμε» λένε οι γιατροί

Και οι τρεις εφοριακοί θα μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» μεταφέρονται οι τρεις τραυματίες στη ΔΥΟ Κοζάνης.

Σοβαρή χαρακτήρισε την κατάσταση και των τριών τραυματιών που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο «Μαμάτσειο» της Κοζάνης ο πρόεδρος του νοσοκομείου Στ Γκανάτσιος.

Οι δύο γυναίκες κι ένας άνδρας που δέχθηκαν τα χτυπήματα από το τσεκούρι του 45χρονου δράστη ο οποίος εισέβαλε πριν από τρεις ώρες στα γραφεία της εφορίας «βρίσκονται στο χειρουργείο όπως είπε ο κ Γκανάτσιος και οι γιατροί κι όλο το νοσοκομείο κάνουν ότι είναι δυνατόν…».

Η τέταρτη συνάδελφός τους που προσπάθησε πανικόβλητη να ξεφύγει από τον δράστη έπεσε στις σκάλες και σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου έχει υποστεί διάστρεμμα στην ποδοκνημική.

Στο πλάι το συγγενών βρίσκονται και ψυχολόγοι του νοσοκομείου.

Στο κρατητήριο ο δράστης

Αστυνομική πηγή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ο δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με το τσεκούρι (κρατείται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης) αρνείται να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς σχετικά με τους λόγους της πράξης του. Το 2017 όπως ανέφερε η ίδια πηγή είχε απασχολήσει τις αρχές όταν προκάλεσε ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας και σε δύο παρκόμετρα.

«Τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε» – Πώς έγινε η επίθεση

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο «δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και μπήκε στο τμήμα Εισοδήματος. Ένας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακίδιο έβγαλε τον τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο… Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δώρα… Στο τέλος και όταν όλοι φώναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε… » τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε…»».

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι η επίθεση από τον δράστη έγινε με μανία και χωρίς να πει, στην αρχή της επίθεσης, το παραμικρό. Ο προϊστάμενος της εφορίας και ένας άλλος υπάλληλος που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον δράστη, κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν όταν αυτός κινήθηκε εναντίον του πρώτου, κραδαίνοντας το τσεκούρι και εκείνη τη στιγμή, ο δεύτερος κινήθηκε έγκαιρα και κατάφερε να τον συγκρατήσει.

 Η στιγμή της σύλληψης του δράστη

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το kozanilife.gr ο 45χρονος δράστης είναι γνώριμος των αστυνομικών αρχών στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα είχε συλληφθεί το 2017 για φθορές σε παρκόμετρα της πόλης.

Επικοινωνία Κικίλια –Σταϊκούρα για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Κοζάνης επικοινώνησε πριν από λίγω ώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο «η κατάσταση της υγείας του διασωλημένου άνδρα είναι πολύ σοβαρή. Η διασωληνωμένη γυναίκα αναμένεται να μεταφερθεί εντός της ημέρας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης».

Από τον διοικητή της ΥΠΕ και τον πρόεδρο του νοσοκομείου Κοζάνης ενημερώθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ Χρ Σταικούρας ο οποίος επικοινώνησε και με συγγενείς των τραυματιών.

«Δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο σκοπός και τι ήθελε ο δράστης» ανέφερε έξω από το νοσοκομείο Κοζάνης, ο πρόεδρος των εφοριακών υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Ζουμπούλης.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως προκειμένου να αποφασίσει για αποχή των εφοριακών υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους αύριο Παρασκευή. «Εδώ και 2-3 χρόνια έχουμε θέσει το θέμα της προστασίας των εργαζομένων. Είναι καιρός η υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία να λάβει μέτρα πρωτίστως για την ασφάλειά μας» ανέφερε.

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024