Εικοσιπέντε γιατροί και 40 μέλη του νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα στο Ελ Σαλβαδόρ εξαιτίας του κοροναϊού, επί συνόλου 278 θανάτων.

Εικοσιπέντε γιατροί και 40 μέλη του νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα στο Ελ Σαλβαδόρ εξαιτίας της COVID-19, επί συνόλου 278 θανάτων που καταμετρώνται επισήμως αφότου άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα της κεντρικής Αμερικής η πανδημία του κοροναϊού.

Διαδήλωσαν για μέσα προστασίας

Τα στοιχεία δημοσιοποίησε το Συνδικάτο Γιατρών του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης του Σαλβαδόρ (Sindicato de Médicos Trabajadores del Instituto Salvadoreño del Seguro Social, SIMETRISSS), μέλη του οποίου διαδήλωσαν (κεντρική φωτογραφία) χθες Τρίτη στην πρωτεύουσα, διεκδικώντας μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ).

«Η πραγματικότητα είναι ότι σε εθνικό επίπεδο, δεν έχουμε υλικό προστασίας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μας δώσει ΜΑΠ, ώστε να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να προσφέρουμε φροντίδες σε ασθενείς με την COVID-19», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δρ. Λουίς Τσάβες, γενικός γραμματέας του SIMETRISSS.

Γιατροί με λευκές μπλούζες και τα πρόσωπα καλυμμένα με μπλε και λευκές προστατευτικές μάσκες συγκεντρώθηκαν χθες Τρίτη σε πλατεία κοντά στο νοσοκομείο του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης στο Σαν Σαλβαδόρ.

Τόνισαν ότι αγόρασαν τον προστατευτικό ιματισμό και τις μάσκες με δικά τους χρήματα.

«Θρηνούμε τον θάνατο 25 γιατρών εξαιτίας αυτής της πανδημίας (…) και υπάρχουν άλλοι 40 νεκροί στις τάξεις του νοσηλευτικού προσωπικού, νοσοκόμες, μέλη του προσωπικού υποστήριξης», δήλωσε ο Μέλκι Ραμίρες, μέλος του SIMETRISSS.

Ζητούν έγκαιρα τεστ

Οι γιατροί ζητούν να γίνονται τεστ «έγκαιρα» σε όλα τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Εχουν ακόμη εισηγηθεί στο Ινστιτούτο να προσλάβει περισσότερους γιατρούς και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού και να δημιουργήσει ιατρικό κέντρο αφοσιωμένο αποκλειστικά σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 «προκειμένου να αποφευχθούν νέες μολύνσεις», πρόσθεσε ο Δρ. Ραμίρες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το Σαλβαδόρ των 6,6 εκατομμυρίων κατοίκων καταμετρούσε ως τη Δευτέρα 10.303 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 278 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr