Πυρά κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξαπολύει το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την υπόθεση του θανάτου του 26χρονου στο Βόλο. Το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να καθοδηγήσει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης και μιλάει για τεράστιο ολίσθημα. Ερώτηση από Καμίνη στη βουλή. Πυρά δέχεται η Χ. Τρικούπη για την ψήφιση του νόμου Χρυσοχοΐδη

Πυρά κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξαπολύει το ΚΙΝΑΛ με αφορμή τη στάση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην υπόθεση του θανάτου του 27χρονου στο Βόλο.
Το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκδίδει κομματικές ανακοινώσεις για να καθοδηγήσει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης και μιλάει για τεράστιο ολίσθημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τεράστιο ολίσθημα

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε μια κομματική ανακοίνωση που προϊδεάζει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που ακόμη δεν διενεργήθηκε. Δίνει κατεύθυνση, υπονοεί προκαταβολική κάλυψη των υπαιτίων αν προκύψουν, καταστρατηγεί βασικά δικαιώματα των πολιτών και αμαυρώνει συλλήβδην το ρόλο της ΕΛ.ΑΣ. που την εντάσσει στην συσκότιση και την κάλυψη. Τα κόμματα με τις ανακοινώσεις τους αναλαμβάνουν την ευθύνη της όποιας διάψευσής τους» αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΙΝΑΛ και προσθέτει:

«Η Πολιτεία όμως έχει την πλήρη ευθύνη να μην παρασύρεται σε μικροκομματικά παιχνίδια, ειδικά όταν αφορά ανθρώπινες ζωές, τις οποίες οφείλει από το Σύνταγμα να εγγυάται και να διερευνά κάθε επιβούλευσή τους. Από οποιονδήποτε και πολύ περισσότερο από κρατικά όργανα. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να παριστάνει την ανίδεη. Το αρμόδιο Υπουργείο έχει διαπράξει τεράστιο ολίσθημα και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό σε καμία δημοκρατική Πολιτεία».

Απαντήσεις

Μάλιστα ο Γιώργος Καμίνης κατέθεσε ερώτηση στη βουλή ζητώντας απαντήσεις για μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν τόσο την προ μηνός καταγγελία του νεαρού για αστυνομική βία, όσο και τη διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν τελικά στον θάνατό του.

«Προέβη η ΕΛ.ΑΣ στη σύλληψη του 27χρονου στις 14 Ιουνίου 2020; Εάν ναι, με ποιες κατηγορίες; Κατεγράφη ή όχι το περιστατικό στο Βιβλίο Συμβάντων; Αφέθηκε ή όχι ελεύθερος ο 27χρονος προκειμένου να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Βόλου;

Διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος των αστυνομικών που πρωταγωνίστησαν στο ως άνω βίντεο; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται; Θα αναθέσετε την υπόθεση στον Συνήγορο του Πολίτη;

Που οφείλεται η βεβαιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως εκφράστηκε από την επίσημη ανακοίνωση, ότι είναι “ψέμα και αθλιότητα” η σύνδεση του θανάτου του νεαρού με τον προ μηνός ξυλοδαρμό του;» ρωτά μεταξύ άλλων ο κ. Καμίνης τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Αντιδράσεις

Πάντως στο twitter που αναρτήθηκαν οι εν λόγω ανακοινώσεις του ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση του θανάτου του Βασίλη Μάγγου, προκάλεσαν αντιδράσεις καθώς χρήστες εξαπέλυσαν πυρά κατά της Χαριλάου Τρικούπη για την προ ημερών από κοινού με τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου ψήφιση του νόμου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr