Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δένδιας: Η Τουρκία κάνει απόπειρα σφετερισμού κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας

Δένδιας: Η Τουρκία κάνει απόπειρα σφετερισμού κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας

Πρέπει να γίνει κατανοητό στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα, κράτος-μέλος της ΕΕ, αντιμετωπίζει μία κλιμακούμενη παραβατικότητα και μία απόπειρα σφετερισμού των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, από χώρα μη μέλος της ΕΕ, η οποία μάλιστα είναι υποψήφια προς ένταξη ανέφερε ο Νίκος Δένδιας κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε, μέσω τηλεδιάσκεψης, τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ως προσκεκλημένος στην εβδομαδιαία συνεδρίασή τους.

Να γίνει κατανοητό στους εταίρους στην ΕΕ

Από την πλευρά του, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε για τις «σημαντικές ενέργειες εναντίον της τουρκικής προκλητικότητας», από την ελληνική αντιπροσωπεία της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της ΚΟ του ΕΛΚ και επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Μεϊμαράκης σε ανάρτησή του στο Twitter, οι Έλληνες ευρωβουλευτές του ΕΛΚ και της ΝΔ ενημέρωσαν τον υπουργό Εξωτερικό Νίκο Δένδια για τις πρωτοβουλίες και δράσεις τους σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την τουρκική προκλητικότητα.

Ο υπουργός Εξωτερικών και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ συμφώνησαν, όπως επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Δένδιας, ότι «πρέπει να γίνει κατανοητό στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα, κράτος-μέλος της ΕΕ, αντιμετωπίζει μία κλιμακούμενη παραβατικότητα και μία απόπειρα σφετερισμού των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, από χώρα μη μέλος της ΕΕ, η οποία μάλιστα είναι υποψήφια προς ένταξη».

Πρωτοβουλίες

Επίσης, κατά την ενημέρωση ο κ. Μεϊμαράκης παρουσίασε λεπτομερώς τις δράσεις που έχουν αναληφθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι οι εξής:

-Με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και με προτροπή του κ. Μεϊμαράκη, εισήχθη το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου αναδείχθηκαν όλες οι διαστάσεις του προβλήματος.

-Αμέσως μετά την πρωτοφανή και απαράδεκτη απόφαση του Τούρκου Προέδρου να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, με πρωτοβουλία του κ. Μεϊμαράκη και τη συνυπογραφή των Στέλιου Κυμπουρόπουλου, Μαρίας Σπυράκη, Ελίζας Βόζεμπερκ, ‘Αννας Ασημακοπούλου, Μανώλη Κεφαλογιάννη και Γιώργου Κύρτσου, συντάχθηκε επιστολή προς τον ύπατο εκπρόσωπο, Ζοζέπ Μπορέλ και τη γενική διευθύντρια της UNESCO, Audrey Azoulay, για συλλογή υπογραφών από ευρωβουλευτές από όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες εκτός της ακροδεξιάς, για τη διάσωση του πανανθρώπινου μνημείου.

-Το ΕΛΚ, στη συνέχεια, απέστειλε κι αυτό επιστολή προς τον κ. Μπορέλ, το κείμενο της οποίας «βασίστηκε στο περιεχόμενο και στο αίτημα των Ελλήνων ευρωβουλευτών της ΝΔ».

Τέλος, συμφώνησαν ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή ΑΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024