Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Γεωπονικό συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο Εu-Conexus

Το Γεωπονικό συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο Εu-Conexus

Το EU-CONEXUS αποτελείται από έξι Πανεπιστήμια, έξι διαφορετικών χωρών της Ευρώπης

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρισκόμενο σε μία διαρκή πορεία εξέλιξης και αναβάθμισης, συμμετέχει σε ένα από τα πρώτα 17 «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια-Υπερ-πανεπιστήμια» που έχουν επιλεγεί για να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Πανεπιστήμιο αυτό είναι το EU-CONEXUS – Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο για την Ευφυή Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης.

Το EU-CONEXUS αποτελείται από έξι Πανεπιστήμια, έξι διαφορετικών χωρών της Ευρώπης: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα), La Rochelle Université (Γαλλία), Πανεπιστήμιο Zadar (Κροατία), La Universidad Católica de Valencia (Ισπανία), Technical University of Civil Engineering Bucharest (Ρουμανία) και Πανεπιστήμιο Klaipeda (Λιθουανία). Συνεργαζόμαστε για την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων σπουδών και την αναδιοργάνωση των υπαρχόντων, μέσω διεπιστημονικών προσεγγίσεων, προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, καινοτόμων επαγγελματικών μεθόδων εκπαίδευσης και έρευνας. Στόχος μας είναι οι φοιτητές να αποκτούν ένα Ευρωπαϊκό πτυχίο το οποίο θα τους παρέχει διευρυμένες γνώσεις, δεξιότητες (π.χ. οφέλη πολύγλωσσης μάθησης) και επαγγελματικές προοπτικές.

Το EU-CONEXUS την 1η Ιουλίου αποτίμησε μέσω διαδικτυακού συνεδρίου το πρώτο έτος της πορείας του το οποίο συγκέντρωσε περισσότερους από 260 συμμετέχοντες από τις έξι χώρες-εταίρους. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η συμμετοχή και ενημέρωση από την Elena Tegovska, Erasmus+ Team Leader, DG EAC, European Commission- Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – σχετικά με το παρελθόν και το μέλλον της «Πρωτοβουλίας των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων».

Τα πρώτα κοινά μαθήματα σπουδών θα είναι διαθέσιμα από τον Ιανουάριο του 2021.

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024