Ερωτηθείσα αν πρέπει να μας ανησυχούν τα κρούσματα ή αν βρίσκονται εντός ορίου της επιδημιακής καμπύλης, η κ. Γκάγκα ξεκαθάρισε πως κάθε αύξηση -είτε είναι είτε όχι στο επιτρεπόμενο όριο, «μας ανησυχεί»

Η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία» και σύμβουλος του ΠΟΥ, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για τον φόβο ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας.

Ερωτηθείσα αν πρέπει να μας ανησυχούν τα κρούσματα ή αν βρίσκονται εντός ορίου της επιδημιακής καμπύλης, η κ. Γκάγκα ξεκαθάρισε πως κάθε αύξηση -είτε είναι είτε όχι στο επιτρεπόμενο όριο, «μας ανησυχεί».

Τόνισε δε, ότι «υπάρχουν κρούσματα μέσα στην Ελλάδα τα οποία «δεν τα ξέρουμε» και είναι «πιο επικίνδυνα από τα εισαγόμενα».

«Θα εξακολουθήσουν να γίνονται μικρά κύματα συνέχεια. Για πολλούς μήνες πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» υπογράμμισε.

Η χρήση μάσκας

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη χρήση της μάσκας που είναι σημαντική «για εμάς τους ίδιους και τους γύρω μας», τονίζοντας ότι ακόμα και στους ανοιχτούς χώρους σε κοντινή απόσταση θα ήταν καλή η χρήση της.

Αναφορικά με τον τουρισμό, ανέφερε ότι «οι άνθρωποι του τουρισμού είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι, με μάσκες, αντισηπτικά. Αν εμείς τηρούμε τα μέτρα ασφάλειας, αν κρατήσουμε τα μέτρα, τις αποστάσεις, τα χέρια θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr