Ο κοροναϊός γονάτισε τη Σιγκαπούρη : Υφεση 41,2% το δεύτερο τρίμηνο
Το ΑΕΠ της Σιγκαπούρης συρρικνώθηκε κατά 41,2% το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το πρώτο.
Το ΑΕΠ της Σιγκαπούρης συρρικνώθηκε κατά 41,2% το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το πρώτο.
Εισήλθε σε ύφεση
Η εξέλιξη επιβεβαιώνει από τεχνική άποψη ότι το σημαντικό χρηματοοικονομικό και εμπορικό κέντρο της Ασίας εισήλθε σε ύφεση, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς τα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο χτύπησαν σκληρά μια οικονομία που βασίζεται στο εμπόριο.
Οικονομολόγοι που είχαν συμμετάσχει σε δημοσκόπηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters προέβλεπαν συρρίκνωση της οικονομίας της Σιγκαπούρης κατά 37,4%.
Σε ετήσια βάση
Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 12,6%, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας.
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν συρρίκνωση 10,5%.
Πηγή: ΑΠΕ
- Κίνα: Ζωολογικός κήπος κλείδωσε τα ζώα για να αποτρέψει τη διαφυγή τους εξαιτίας τυφώνα – «Είναι εξωφρενικό»
- Σισμανόγλειο: Ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση στον 76χρονο
- Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Καλούν για «πολιτική αφύπνιση» – Για τις επιθέσεις εναντίον ιατρικών εγκαταστάσεων
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Μοχάμεντ Τάρεκ (pic)
- Τροχαίο με μοτοσικλέτα στον Περιφεριακό Θεσσαλονίκης: Τραυματίστηκε σοβαρά ανήλικη συνεπιβάτης
- Πρώτη επιτυχής δοκιμή επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου από την Κίνα
- Δήμαρχος Κηφισιάς: Ο Βόρειος Τομέας δεν μπορεί να παραμένει εγκλωβισμένος ανάμεσα στη Λ. Κηφισίας και τον Κηφισό»
- Λεύκη: Από το στίγμα στις σύγχρονες θεραπευτικές δυνατότητες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























![Έτοιμο φαγητό: Στροφή των Ελλήνων λόγω έλλειψης χρόνου [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/rowan-freeman-clYlmCaQbzY-unsplash-1200x855-1-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442