Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με κοροναϊό μετά από 35 μέρες στη θάλασσα : Επτά ναυτικοί έχουν τρελάνει τους επιστήμονες

Με κοροναϊό μετά από 35 μέρες στη θάλασσα : Επτά ναυτικοί έχουν τρελάνει τους επιστήμονες

Αντιμέτωπη με δυσεπίλυτο αίνιγμα βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα: επτά ναυτικοί μολύνθηκαν από τον νέο κοροναϊό μολονότι βρίσκονταν επί 35 ημέρες στη θάλασσα και πριν αποπλεύσει το σκάφος τους είχαν βρεθεί αρνητικοί στον ιό και είχαν τεθεί και σε καραντίνα.

Αντιμέτωπη με δυσεπίλυτο αίνιγμα βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα της Αργεντινής: επτά ναυτικοί μολύνθηκαν από τον νέο κοροναϊό μολονότι βρίσκονταν επί 35 ημέρες στη θάλασσα και όλα τα μέλη το πληρώματος είχαν εξεταστεί και βρεθεί αρνητικά πριν αποπλεύσει το αλιευτικό τους (κεντρική φωτογραφία από timesfamous.com).

Επτά κρούσματα

Το Etchizen Maru επέστρεψε στο λιμάνι αφού ορισμένοι από τους αλιείς παρουσίασαν συμπτώματα της Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γης του Πυρός, της νοτιότερης επαρχίας της Αργεντινής. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα.

Ομως, πριν να ανοιχτούν στη θάλασσα, τα συνολικά 60 μέλη του πληρώματος είχαν παραμείνει σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο της Ουσουάια και, πριν από αυτό, είχαν εξεταστεί για τον νέο κοροναϊό. Ολοι τους βρέθηκαν αρνητικοί.

«Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε πώς μολύνθηκε το πλήρωμα, γνωρίζοντας ότι επί 35 ημέρες δεν είχαν καμία επαφή με τη στεριά και ο ανεφοδιασμός γινόταν μόνο έξω από το λιμάνι της Ουσουάια», εξήγησε η Αλεχάντρα Αλφάρο, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στη Γη του Πυρός.

Ομάδα μελετά τη χρονική στιγμή που άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα οι αλιείς για να καθορίσει το «χρονοδιάγραμμα των μολύνσεων», πρόσθεσε.

«Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του Περιφερειακού Νοσοκομείου της Ουσουάια, τον Λέαντρο Μπαλατόρε, πρόκειται για «περίπτωση που δεν περιγράφεται πουθενά αλλού σε δημοσιευμένες μελέτες, επειδή περίοδος επώασης (του ιού) τόσο μεγάλη δεν αναφέρεται πουθενά».

«Ακόμη δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς εμφανίστηκαν τα συμπτώματα. Είναι εκπληκτικό, αλλά κάνουμε πέντε υποθέσεις, τις οποίες θα πρέπει να εξετάσουμε για να καθορίσουμε τι συνέβη», πρόσθεσε.

Το πλήρωμα έχει μπει ξανά σε καραντίνα, αυτήν τη φορά πάνω στο αλιευτικό που επέστρεψε στο λιμάνι της Ουσουάια.

Την Κυριακή, τα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Αργεντινή ξεπέρασαν τα 100.000 και οι νεκροί ανέρχονται στους 1.859.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024