«Διασύρει την ελευθερία της έκφρασης» – Επίθεση ΟΗΕ στον Τραμπ
Στην τελευταία επίσημη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, καθώς η εξαετής θητεία του λήγει αυτό το μήνα, ο Κέι είπε ξεκάθαρα ότι ελπίζει οι «επιθέσεις» εναντίον αμερικανών δημοσιογράφων να σταματήσουν, όταν ο πρόεδρος Τραμπ αποχωρήσει από το αξίωμά του
O ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης Ντέιβιντ Κέι κατηγόρησε τον Λευκό Οίκο για «επίθεση» στα μέσα ενημέρωσης και έκανε λόγο για αρνητική επίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στην ελευθερία του Τύπου παγκοσμίως.
Στην τελευταία επίσημη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, καθώς η εξαετής θητεία του λήγει αυτό το μήνα, ο Κέι είπε ξεκάθαρα ότι ελπίζει οι «επιθέσεις» εναντίον αμερικανών δημοσιογράφων να σταματήσουν, όταν ο πρόεδρος Τραμπ αποχωρήσει από το αξίωμά του.
Διασύρει την ελευθερία της έκφρασης
«Σαφώς, το χαρακτηριστικότερο ζήτημα της τελευταίας τετραετίας ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο συγκεκριμένος πρόεδρος συμπεριφέρεται στα μέσα ενημέρωσης: ο τρόπος με τον οποίο διασύρει τα μέσα, διασύρει την ελευθερία της έκφρασης» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.
Ο Κέι διευκρίνισε ότι η αποκαλούμενη επίθεση συνίσταται στην κριτική που ασκείται από τον Τραμπ σε δημοσιογράφους, στη διασπορά «παραπληροφόρησης», καθώς και στη συνεργασία του αμερικανού προέδρου με συντηρητικά δίκτυα.
Όταν ρωτήθηκε για τις επιπτώσεις που έχει η συμπεριφορά για την ελευθεροτυπία σε όλον τον κόσμο, ο Κέι απάντησε: «Σαφώς υπάρχει μια επίδραση Τραμπ, μια πολύ αρνητική επίδραση». Πρόσθεσε ότι οι προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις ήταν πιο επικριτικές σε ό,τι αφορούσε τις επιθέσεις εναντίον του Τύπου, όπως για παράδειγμα στη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.
Η κυβέρνηση Τραμπ δημιούργησε μια παγκόσμια κουλτούρα ανεκτικότητας, ισχυρίστηκε.
Ο Κέι εξέφρασε επίσης γενικότερα την ανησυχία του ότι η καταστολή επιδεινώθηκε εν μέσω της πανδημίας της Covid-19. Το γεγονός αυτό, που το χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητικό», συμβάλλει στη διάδοση της ασθένειας, είπε. «Δυστυχώς, συχνά υπό το πρόσχημα ότι προσπαθούν να περιορίσουν την παραπληροφόρηση, οι κυβερνήσεις καταφεύγουν στο παλιό εργαλείο της καταστολής της ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών», είπε, χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένες χώρες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαψεύδει την κυβέρνηση Τραμπ: Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό
- 75 χρόνια Όμιλος Fourlis
- MEGA Γεγονότα: Στην κορυφή της τηλεθέασης το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων
- Η Παρτιζάν προσπάθησε να υπογράψει τον Μόρις πριν τον Ολυμπιακό
- Αυστραλία: Συγκλονιστικό βίντεο – Αλεξίπτωτο τυλίγεται στο φτερό αεροπλάνου και άνδρας αιωρείται στο κενό
- Ακίνητα: Ράλι τιμών στη Δυτική Ελλάδα – Τα ακριβότερα και τα φθηνότερα ανά περιοχή (πίνακες)



