Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έρχεται προανακριτική επιτροπή στη βουλή για το Νίκο Παππά;

Έρχεται προανακριτική επιτροπή στη βουλή για το Νίκο Παππά;

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το ενδεχόμενο η ΝΔ να προχωρήσει στη σύσταση προνακριτικής επιτροπής στη βουλή για το Νίκο Παππά υπό το φως των αλλεπάλληλων αποκαλύψεων για τη λειτουργία παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Πως χειρίζεται το θέμα των ευθυνών Τσίπρα το Μαξίμου

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το ενδεχόμενο η ΝΔ να προχωρήσει στη σύσταση προνακριτικής επιτροπής στη βουλή για το Νίκο Παππά υπό το φως των αλλεπάλληλων αποκαλύψεων για τη λειτουργία παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Όταν έρθει στη βουλή θα δούμε τα περαιτέρω

«Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει. Το ένα από τα ζητήματα αυτά βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Όταν θα φτάσει κάποια στιγμή στη Βουλή θα τοποθετηθούμε για τις περαιτέρω ενέργειες που μπορεί να χρειάζονται» είπε ο Στέλιος Πέτσας όταν ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει στο κάδρο των ευθυνών και τον Αλέξη Τσίπρα.

Από τους ως τώρα χειρισμούς της υπόθεσης από την Κουμουνδούρου, η τακτική του μεγάρου Μαξίμου είναι να συμπεριλαμβάνει εμμέσως πλην σαφώς -αλλά χωρίς να το λέει ευθέως- στο κάδρο των ευθυνών και τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα ο κ. Πέτσας κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση-σχόλιο του Νίκου Παππά για το αποκαλυφθέν ραντεβού του στην Κύπρο με τον δικηγόρο Αρτεμίου, άφησε να εννοηθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν διαχώρισε τη θέση του, αλλά η τοποθέτηση του κ. Παππά βάζει στο κάδρο συνολικά την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κύριε Εκπρόσωπε, και σήμερα υιοθετήσατε πολύ σκληρούς τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις για τα όσα έγιναν ή φέρεται να έγιναν, εν πάση περιπτώσει, στη διάρκεια της προηγούμενης Κυβέρνησης. Θέλω να ρωτήσω, εάν συμπεριλαμβάνετε σε όλα αυτά και τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Γιατί, μέχρι τώρα, νομίζω ότι η στάση σας προκαλεί σύγχυση. Μπορείτε να μας το ξεκαθαρίσετε;» ρωτήθηκε αρχικά ο κ. Πέτσας και απάντησε:

«Κατ΄ αρχάς, δεν είναι ο τόνος σκληρός, είναι οι αποκαλύψεις σκληρές. Από εκεί και πέρα, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει. Το ένα από τα ζητήματα αυτά βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Όταν θα φτάσει κάποια στιγμή στη Βουλή θα τοποθετηθούμε για τις περαιτέρω ενέργειες που μπορεί να χρειάζονται».

Ο Παππάς βάζει στο κάδρο Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Επί του ίδιου θέματος ξαναρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ο κ. Πέτσας:

«Μολονότι εσείς καλείτε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει για τον κ. Παππά, είδαμε χθες ότι διαχώρισε τη θέση του, λίγο-πολύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας τον κ. Παππά να απαντήσει για τις εφημερίδες και τις αποκαλύψεις με τις εφημερίδες και τις φωτογραφίες. Αισθάνεστε ότι αυτός ο διαχωρισμός πολιτικά μπορεί να προστατεύει τον κ. Τσίπρα, ώστε να μην τον βάλετε εσείς στο κάδρο;».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε:

«Ο κ. Παππάς, στη χθεσινή του ανακοίνωση, χρησιμοποίησε τη λέξη «μας», «δεν μας πτοούν». Επομένως, δεν διαχώρισε καμία θέση του, αλλά έβαλε στο ίδιο κάδρο όλους τους συντρόφους του».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας είχε μιλήσει για «παρακρατικές μεθοδεύσεις επί ΣΥΡΙΖΑ» επαναλαμβάνοντας ότι «τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες για το παρακράτος που χτιζόταν στη διάρκεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πραγματικά ανατριχιαστικά για τη Δημοκρατία μας και εγείρουν σοβαρό πολιτικό ζήτημα».

Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «μια σημαντική πτυχή των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων τους αφορά στη δημιουργία παραδικαστικού κυκλώματος για τη συκοφάντηση και τη δίωξη πολιτικών αντιπάλων.

Η πτυχή αυτή -του παραδικαστικού κυκλώματος, για το οποίο ελέγχεται ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος- απασχόλησε επί μήνες την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία αναμένεται να καταθέσει το πόρισμά της αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες».

Ο Τσίπρας στηρίζει Παππά

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «μια δεύτερη πτυχή αφορά σειρά παράνομων ενεργειών με στόχο τον έλεγχο των Μ.Μ.Ε., υπόγειες διαδρομές χρήματος, μέσω off shore εταιρειών και εικονικών συναλλαγών, περίεργες επαφές και ταξίδια του τότε Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά. Οι αποκαλύψεις εγείρουν μείζονος σημασίας ηθικά, νομικά και πολιτικά ζητήματα που άπτονται της Δημοκρατίας. Μέρη της πτυχής αυτή βρίσκονται ήδη στη Δικαιοσύνη και κάποια στιγμή αναμένεται να φτάσουν και στη Βουλή.

Είναι θλιβερό το γεγονός ότι απέναντι σε όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας -όπως είδαμε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του- δεν αρνήθηκε τα γεγονότα και δεν τόλμησε να αποδοκιμάσει τις αθλιότητες που καταγγέλλονται. Αντί να μιλήσει για την ταμπακιέρα, μίλησε γι’ αυτόν που την κουβαλούσε και ζήτησε τη στήριξή του. Αντί να πάρει αποστάσεις, πήρε -και προσπάθησε να μοιράσει στους συντρόφους του- τις ευθύνες. Αντί συγγνώμης, επέλεξε τον αποπροσανατολισμό. Επιστράτευσε βιτριολικές πολιτικές ακόμη και στα εθνικά μας ζητήματα.

Απέδειξε ότι ο πανικός του προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις σε βάρος πλέον της ίδιας της Πατρίδας μας».

«Μυρίζει» εκλογές

Πάντως προς ώρας η κυβέρνηση έχει αποφύγει να δεσμευτεί εκ των προτέρων για τα περαιτέρω κοινοβουλευτικά βήματα ελέγχου για τον Νίκο Παππά, ωστόσο αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο καθώς στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχουν φωνές που θέλουν ακόμα και ειδικό δικαστήριο για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο το τελευταίο το απορρίπτουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του κάτι που κατέστη σαφές και από τον χειρισμό της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Παράλληλα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πολιτικά η ΝΔ και ο πρωθυπουργός δεν θα επιδιώκουν – το ακριβώς αντίθετο κάνουν άλλωστε- να φθείρουν πολιτικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας πολιτικές απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα για τους στενούς τους συνεργάτες που φέρονται να εμπλέκονται σε σκοτεινές υποθέσεις όπως αυτές που αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα για τον κ. Παππά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το όλο πολιτικό κλίμα με άξονα το ντόμινο των αποκαλύψεων αυτών «μυρίζει» προεκλογικό σκηνικό όσο και αν επισήμως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ξορκίζουν τις πρόωρες εκλογές και δηλώνουν ότι θα εξαντληθεί η τετραετία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024