Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πόλεμος» ΝΔ - Παππά για τη συνάντηση με τον Αρτεμίου στην Κύπρο

«Πόλεμος» ΝΔ – Παππά για τη συνάντηση με τον Αρτεμίου στην Κύπρο

Μετά το οργιώδες παρασκήνιο για όλα όσα φέρεται να έγιναν το 2016 και τις παραμονές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς να συναντάται σε καφέ της κυπριακής πρωτεύουσας με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου το 2016

Οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον τρόπο με τον οποίο επιχείρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβει στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών το 2016 αλλά και ο ρόλος που φέρεται να διαδραμάτισε – σύμφωνα με τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα – ο Νίκος Παππάς έχουν προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα την οργή κυβερνητικών στελεχών αλλά και κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Μετά το οργιώδες παρασκήνιο για όλα όσα φέρεται να έγιναν το 2016 και τις παραμονές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς να συναντάται σε καφέ της κυπριακής πρωτεύουσας με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου το 2016.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα ο Νίκος Παππάς συναντά στο καφέ «Company» της λεωφόρου Σταυρού στην περιοχή Στρόβολος της κυπριακής πρωτεύουσας τον άγνωστο  έως τότε στην Ελλάδα δικηγόρο, με τον οποίο, ωστόσο, ο κ. Παππάς είχε ταξιδέψει τρία χρόνια νωρίτερα στη Βενεζουέλα για «δουλειές» που ποτέ δεν διευκρινίστηκε τι ακριβώς περιελάμβαναν.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται φαίνεται ότι οι δύο παλιοί φίλοι, αφού ήπιαν τον καφέ τους εξέρχονται με χαλαρή διάθεση από την καφετέρια. Ηταν η εποχή που ο Νίκος Παππάς επιχειρούσε – σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα –  να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Την ίδια περίοδο η Κύπρος αποτελεί ένας από τους βασικούς προορισμούς της δαιδαλώδους διαδρομής που ακολούθησαν τα 3 εκατ. ευρώ που μεταβιβάστηκαν από τον λιβανέζικό κατασκευαστικό κολοσσό CCC στον Χρήστο Καλογρίτσα.

«Πόλεμος» ΝΔ – Παππά

Η αποκάλυψη από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ η οποία ανέφερε αρχικά:

«Παππάς στη Βενεζουέλα, Παππάς και στην Κύπρο. Παρέα πάντα με τον «βασιλιά των offshore» κ. Αρτεμίου. Στη Βενεζουέλα για να διαπραγματευθεί την… εξαγωγή ζαρζαβατικών, στην Κύπρο μάλλον για την επένδυση του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ σε κερδοφόρες επιχειρήσεις για το «μαγαζί». Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει επιτέλους στους πολίτες τι δουλειά είχε ο Υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησής του και «δεξί του χέρι», στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου; Περιμένουμε τις απαντήσεις του.».

Ο Νίκος Παππάς με σημερινή του ανακοίνωση επιχείρησε να δικαιολογήσει τα φωτογραφικά ντοκουμέντα ενώ την ίδια στιγμή υποστήριξε ότι «το μπαράζ δημοσιευμάτων λάσπης των τελευταίων ημερών σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, το μόνο που αποκαλύπτει είναι το παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης, που είχε στηθεί και λειτουργούσε εις βάρος υπουργών της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Ο πρώην υπουργός χωρίς να αναφερθεί στην ουσία των καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ανέφερε ότι «η επίσκεψή του στην Κύπρο  από όπου και δημοσιεύεται σήμερα φωτογραφία, προϊόν πρακτόρικης παρακολούθησης, έγινε την 21η Μαΐου 2016, όταν και είχα μεταβεί στην Κύπρο για προσωπικό λόγο και πιο συγκεκριμένα για τη βάφτιση του παιδιού στενού μου φίλου και συντρόφου».

Μάλιστα αναφέρει ότι η επίσκεψή του στην Κύπρο, όπως και ο καφές στην καφετέρια, ονόματι Company, δεν έχει προφανώς κάτι μεμπτό.

«Το μεμπτό είναι η φυσική μου παρακολούθηση από αγνώστους και η παράνομη ηχογράφησή μου από τον κ. Μιωνή στο ίδιο μέρος. Όπως αποδείχθηκε, ο κ. Μιωνής είχε στήσει ολόκληρο σύστημα παγίδευσης και παρακολούθησης».

Στην αντεπίθεση η ΝΔ

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΝΔ μετά την ανακοίνωση του Νίκου Παππά με φόντο τη φωτογραφία που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας και απεικονίζει τον πρώην υπουργό να συναντάται σε καφέ της κυπριακής πρωτεύουσας με τον δικηγόρο Αρτεμίου το 2016.

«Χρειάστηκαν 376 λέξεις για να μην απαντήσει ο κ. Παππάς τι δουλειά είχε στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου. Επίσης όταν λέει “Δε μας κάμπτουν οι πρακτόρικες πρακτικές”, τι εννοεί; Ποιοι άλλοι είναι μαζί του;» αναφέρεται στην αιχμηρή ανακοίνωση της ΝΔ που βάζει για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο τον Νίκο Παππά.

Λίγη ώρα αργότερα ο πρώην υπουργός και σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από το μπαράζ των αποκαλύψεων, επανήλθε απαντώντας στη ΝΔ.

«Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ για να έχουμε την επίσημη υιοθέτηση ή και παραδοχή πατρότητας των μαφιόζικων πρακτικών», σχολιάζει ο Νίκος Παππάς, σε απάντηση του προς τη ΝΔ.

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η Ν.Δ., λοιπόν, τις ενθαρρύνει και τις εργαλειοποιεί» και πως «σύντομα θα αποδειχθεί αν τις έχει σχεδιάσει κιόλας».

Sports in

Πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε κινδυνεύουν με αποκλεισμό έως ενός χρόνου! (pics+vid)

Με «βαριά καμπάνα» απειλούνται πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε εξαιτίας του «ξύλου» με οπαδούς της Τράμπζονσπορ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024