Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι σκιές του παρελθόντος ταλανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ: Το ραντεβού Παππά -Αρτεμίου στη Λευκωσία

Οι σκιές του παρελθόντος ταλανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ: Το ραντεβού Παππά -Αρτεμίου στη Λευκωσία

Σύμφωνα με φωτογραφικά ενσταντανέ  που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπραν εμφανίζεται να συναντάται ατύπως σε καφέ της κυπριακής πρωτεύουσας με το νομικό και θεωρούμενο «γκουρού των εξωχώριων εταιρειών» Αρτέμη Αρτεμίου, την ίδια περίοδο που είχε το τετ  α τε με τον Σάμπυ Μιωνή.

Στη δίνη του κυκλώνα των αποκαλύψεων για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο τέως υπουργός Νίκος Παππάς. Σύμφωνα με φωτογραφικά ενσταντανέ  που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται να συναντάται ατύπως σε καφέ της κυπριακής πρωτεύουσας με το νομικό και θεωρούμενο «γκουρού των εξωχώριων εταιρειών» Αρτέμη Αρτεμίου, την ίδια περίοδο που είχε το τετ  α τε με τον Σάμπυ Μιωνή.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα ο Νίκος Παππάς συναντά στο καφέ «Company» της λεωφόρου Σταυρού στην περιοχή Στρόβολος της κυπριακής πρωτεύουσας τον άγνωστο  έως τότε στην Ελλάδα δικηγόρο, με τον οποίο, ωστόσο, ο κ. Παππάς είχε ταξιδέψει τρία χρόνια νωρίτερα στη Βενεζουέλα για «δουλειές» που ποτέ δεν διευκρινίστηκε τι ακριβώς περιελάμβαναν.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται φαίνεται ότι οι δύο παλιοί φίλοι, αφού ήπιαν τον καφέ τους εξέρχονται με χαλαρή διάθεση από την καφετέρια. Ηταν η εποχή που ο Νίκος Παππάς επιχειρούσε να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Την ίδια περίοδο η Κύπρος αποτελεί ένας από τους βασικούς προορισμούς της δαιδαλώδους διαδρομής που ακολούθησαν τα 3 εκατ. ευρώ που μεταβιβάστηκαν από τον λιβανέζικό κατασκευαστικό κολοσσό CCC στον Χρήστο Καλογρίτσα.

Το «Πρώτο θέμα» αναφέρεται στη σχέση του Αρτέμη Αρτεμίου με τον Νίκο Παππά, λίγο πριν την απογείωση του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ το κόμμα είχε τεθεί από τις διπλές εκλογές του 2012 σε τροχιά εξουσίας. Ενα χρόνο μετά, τον Δεκέμβριο, ο Αρτεμίου, επιλέγει τον Μανώλη Πετσίτη ως φορολογικό εκπρόσωπος της νομικής εταιρείας του στην Ελλάδα. Εν συνεχεία ο Αρτεμίου ταξιδεύει στο Καράκας τον Ιούλιο του 2015, για δεύτερη φορά μετά την παρθενική επίσκεψη τον Αύγουστο του 2013, συμμετέχοντας σε διπλωματική αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών με επικεφαλής τον τότε γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργο Τσίπρα.

Ανακοίνωση με την οποία ζητά απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ για το ραντεβού του Νίκου Παππά με τον «εξωχώριο» δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

«Περιμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία και ζητά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει στους πολίτες «τι δουλειά είχε ο Υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησής του και «δεξί του χέρι», στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου;»

Συγκεκριμένα η ΝΔ αναφέρει στο σχόλιό της:

«Παππάς στη Βενεζουέλα, Παππάς και στην Κύπρο. Παρέα πάντα με τον «βασιλιά των offshore» κ. Αρτεμίου. Στη Βενεζουέλα για να διαπραγματευθεί την… εξαγωγή ζαρζαβατικών, στην Κύπρο μάλλον για την επένδυση του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ σε κερδοφόρες επιχειρήσεις για το «μαγαζί». Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει επιτέλους στους πολίτες τι δουλειά είχε ο Υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησής του και «δεξί του χέρι», στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου; Περιμένουμε τις απαντήσεις του.»

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024