Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Χαμός σε συναυλία στη Νίκαια - Κανένα μέτρο για τον κοροναϊό

Γαλλία: Χαμός σε συναυλία στη Νίκαια – Κανένα μέτρο για τον κοροναϊό

Ο δήμαρχος της Νίκαιας επιβάλλει τη χρήση μάσκας σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις, έπειτα από μια συναυλία όπου τα μέτρα προστασίας δεν τηρήθηκαν.

Το αδιαχώρητο επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου σε συναυλία του The Avener στη Νίκαια της Γαλλίας, δίχως να τηρεί κανείς τα μέτρα προστασίας για τον νέο κοροναϊό.

Πατείς με, πατώ σε στη συναυλία

Η συναυλία του The Avener πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε ένα ύψωμα. Το πλήθος των θεατών συγκεντρώθηκε κάτω από εκεί, στην παραλιακή λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ για να παρακολουθήσει τη δωρεάν συναυλία, την οποία οργάνωσε η δημοτική αρχή.

Σε φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ένα τεράστιο πλήθος να χορεύει, προκαλώντας την αγανάκτηση των χρηστών του διαδικτύου, αφότου η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να φορούν μάσκα για να «αποτρέψουν» κάθε κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος Covid-19 στη Γαλλία.

Αντίδραση του δημάρχου

Οι εικόνες συνωστισμού προκάλεσαν την οργή του δημάρχου της πόλης, Κριστιάν Εστροζί, ο οποίος ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα επιβάλει τη χρήση της μάσκας σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις που οργανώνονται εκεί, ενώ ζήτησε από τη γαλλική κυβέρνηση να κάνει το ίδιο.

«Λυπούμαστε που αυτές οι συστάσεις δεν έγινε επαρκώς σεβαστές και ζητάμε από τη γαλλική κυβέρνηση να επανεξετάσει το διάταγμα σχετικά με τις μεγάλες εκδηλώσεις, προκειμένου να επιβάλει τη χρήση μάσκας, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. Στο #Nice06, θα είναι υποχρεωτική σε όλες μας τις εκδηλώσεις», έγραψε ο Κριστιάν Εστροζί στο Twitter.

Τι υποστήριξαν οι τοπικές αρχές

Η δημοτική αρχή, όπως και η νομαρχία, διαβεβαιώνουν πως το όριο των 5000 θεατών δεν ξεπεράστηκε σε μια περιοχή, που θα μπορούσε εκτός της Covid εποχής, να υποδεχθεί 36.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, το πλήθος ήταν πιο πυκνό σε ορισμένα σημεία λόγω των προβλημάτων στον ήχο, που είχαν ως αποτέλεσμα οι θεατές να πλησιάζουν τα μεγάφωνα.

Πανό με οδηγίες για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης είχαν αναρτηθεί και σχετικά μηνύματα ακούγονταν από τα μεγάφωνα και προβάλλονταν σε οθόνες, διαβεβαιώνει μια εκπρόσωπος τύπου της δημοτικής αρχής, επισημαίνοντας πως «η πόλη έπαιξε τον ρόλο της».

Ερωτηθείς από το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε πως οι Γάλλοι «πέρασαν δύσκολες στιγμές με την καραντίνα, έχουν ανάγκη να ξεφύγουν, όμως το να ξεφύγουν δεν μπορεί να σημαίνει ότι θα ξεχάσουν τους κανόνες» κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Αυτοί οι κανόνες, «αναμένω ότι δεν θα τηρηθούν απολύτως», όμως «δεν μπορούμε να βάζουμε έναν αστυνομικό πίσω από κάθε Γάλλο για να επιβεβαιώνουμε ότι δεν θα κρατά το χέρι κάποιου», συνέχισε.

«Μην διστάζετε να φοράτε μάσκα σε κάθε περίσταση, ιδίως εάν δεν είστε σίγουροι ότι δεν μπορείτε να κρατήσετε απόσταση ενός μέτρου με εκείνους που σας περιβάλλουν», έγραψε σε tweet ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024