Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελλάς - Γαλλία σε άψογο συνδυασμό

Ελλάς – Γαλλία σε άψογο συνδυασμό

Η στυλιστική επιλογή της Μαρέβας και η νέα κατάσταση στο down town Athens

Και ενώ όλοι ασχολούνται με τα νέα, εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας (τα τελευταία παρουσιάστηκαν στην όμορφη Θάσο) με τους δημάρχους διαφόρων τουριστικών περιοχών να είναι κυριολεκτικά στα «κάγκελα», μια ταβερνούλα, «Το Αυγό του Κόκκορα» στο Μεταξουργείο, βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο της προσοχής. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα, μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη, δείπνησαν όπως είναι γνωστό σε ταβέρνα της «ξεχασμένης» κάποτε περιοχής της Αθήνας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία κατοικεί στο επονομαζόμενο «down town» της ελληνικής πρωτεύουσας, επιλέγει εδώ και χρόνια γραφικά ταβερνάκια και εστιατόρια με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Της αρέσει η περιοχή του Μεταξουργείου, του Κεραμεικού, το Γκάζι. Ισως επειδή έχουν στην ατμόσφαιρα κάτι το vintage, συγχρόνως όμως ζεστό, φιλικό, χαρούμενο. Το δείπνο Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την εκδήλωση της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Κάπου εδώ πρέπει να σταθούμε στο ντύσιμο της Μαρέβας Μητσοτάκη η οποία είχε επιλέξει το απόλυτο στυλ του φετινού καλοκαιριού. Πουκαμίσα, παντελόνι σαλβάρι και σανδάλια. Αυτό όμως που τράβηξε την προσοχή ήταν το σετ μπιζού με χοντρές αλυσίδες που έφερε την υπογραφή του οίκου Dior. Σύνολο του διεθνούς φήμης ελληνικού brand Zeus & Dione και κοσμήματα του ιστορικού γαλλικού οίκου.

Με μεγάλη προσοχή

Στυλιστικό αποτέλεσμα για δέκα. Πρόκειται για ένα look που συναντάμε συχνά το καλοκαίρι που διανύουμε. Είναι άνετο και συγχρόνως εντυπωσιακό. Απλά χρειάζεται προσοχή. Οι κυρίες και δεσποινίδες οι οποίες το επιλέγουν, πρέπει να είναι πολύ λεπτές για να φορέσουν τα λεγόμενα σαλβάρια. (Ο Yves Saint Laurent τα λάτρευε, είχε άλλωστε επιρροές από το Μαρόκο). Προσθέτουν κιλά αν δεν είσαι fit όπως επίσης «κόβουν» ύψος. Μπορείτε να επιλέξετε βέβαια λεπτεπίλεπτα (πάντα) σανδάλια με τακούνι, χρειάζεται όμως να επιμεληθείτε αριστοτεχνικά το συγκεκριμένο look…

Από την ταβέρνα στο Masterchef

O χρόνος κυλάει γρήγορα. Ιδιαίτερα όταν απολαμβάνεις βραδινό φαγητό χαλαρά. Οι κτύποι του ρολογιού δημιουργούν κάτι σαν σκηνικό με δυνατή μουσική στο Hong Kong όπου σήμερα Παρασκευή γίνεται η μεγάλη δημοπρασία ρολογιών του οίκου Phillips. Με την ευκαιρία της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας και του ζεύγους Μητσοτάκη στο Μεταξουργείο, ας ρίξουμε μια ματιά γύρω από όλο αυτό που επικρατεί στην περιοχή που πριν από μερικά χρόνια γνώρισε δόξες. Το Μεταξουργείο ήταν γεμάτο από trendy εστιατόρια, μπαρ, café και ωραίους νέους ανθρώπους. Επειτα ήρθε η πτώση. Τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξε και πάλι άνοδος (ιδιαίτερα στα ταβερνάκια) μέχρι που χτύπησε η παγκόσμια πανδημία. Αρκετά ανάμεσά τους και πολλά επιτυχημένα δεν έχουν ανοίξει ακόμα τις πύλες τους. Ποια όμως είναι τα πλέον δημοφιλή; Το «Aleria», το «Mironi», οι «Σεϋχέλλες», το «Αυγό του Κόκκορα», ο «Μπάρμπα Αλέξης», τα «Κουταλάκια», ο «Τηλέμαχος», το «Θα σε κάνω βασίλισσα» και βέβαια η νέα trendy άφιξη «Proveleggios» του Masterchef Σωτήρη Κοντιζά. Το κλασικό «Funky Gourmet» μετακόμισε στο Athens Hilton.

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024