Η ρεμδεσιβίρη μείωσε τη θνητότητα των ασθενών κοροναϊού κατά 62% σε σχέση με τη συνηθισμένη θεραπεία, σύμφωνα με νέα ανάλυση κλινικών δεδομένων που δημοσιοποίησε η κατασκευάστρια εταιρεία, Gilead.

Η νέα ανάλυση σύγκρινε τα ευρήματα των τελευταίων σταδίων των κλινικών δοκιμών με τις θεραπείες των ασθενών σε πραγματικές συνθήκες. Η Gilead πρόκειται να παρουσιάσει τα ευρήματά της αναλυτικά στο Εικονικό Συνέδριο COVID19 ως μέρος του 23ου Διεθνούς Συνεδρίου για το AIDS, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Τι έδειξε η έρευνα

Η συγκριτική ανάλυση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή δείχνει ότι ο δείκτης θνητότητας των ασθενών που έλαβαν ρεμδεσιβίρη κυμαινόταν στο 7,6% τη 14η μέρα, ενώ για τους υπόλοιπους βρισκόταν στο 12,5%. Η ανάλυση ανακάλυψε επίσης ότι το 74,4% των ασθενών που έλαβαν ρεμδεσιβίρη ανέρρωσαν μέχρι τη 14η μέρα, σε σχέση με το 59% των υπόλοιπων.

Οι μετοχές της Gilead έχουν σκαρφαλώσει 17% ψηλότερα εντός της χρονιάς, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας των ελπίδων ότι η ρεμδεσιβίρη θα χρησιμοποιηθεί ευρέως για τη θεραπεία από τον κοροναϊό σε όλο τον κόσμο, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Επιπλέον, το φάρμακο έλαβε έγκριση έκτακτης ανάγκης από τις ρυθμιστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ τον Μάιο. Μια ευρεία δοκιμή ανακάλυψε ότι ήταν σε θέση να επιταχύνει την ανάρρωση των νοσηλευόμενων ασθενών κατά περίπου τέσσερις ημέρες.

Πρόσφατα, η Gilead ανακοίνωσες ότι θα χρεώνει τα νοσοκομεία των ΗΠΑ περίπου $3.200 για τους περισσότερους ασθενείς που έχουν ανάγκη από ρεμδεσιβίρη, επιλέγοντας τη μέση οδό αφού το θέμα του κόστους του φαρμάκου έλαβε έκταση.

Η συγκριτική ανάλυση έγινε με δείγμα 312 ασθενών στο πλαίσιο μεγάλης κλινικής δοκιμής τελευταίου σταδίου και μιας ξεχωριστής μελέτης 818 ασθενών με παρόμοια χαρακτηριστικά και βαρύτητα ασθένειας, που έλαβαν τη συνηθισμένη θεραπεία, την ίδια χρονική περίοδο σε συνθήκες πραγματικού κόσμου.

Πηγή: www.bloomberg.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο