Μετά από μια ηλεκτρισμένη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, στη διάρκεια της οποίας κυρίως οι πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους, σε εξέλιξη βρίσκεται η ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που αφορά τις διαδηλώσεις και προβλέπει αυστηρούς όρους για την πραγματοποίησή τους, ακόμη και απαγόρευσή τους.

Έξω από τη Βουλή έχουν συγκεντρωθεί εργατικά σωματεία, οργανώσεις της Αριστεράς και το ΠΑΜΕ, διαδηλώνοντας κατά του νομοσχεδίου. Νωρίτερα, η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει το συλλαλητήριο, κάνοντας χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Χρυσοχοΐδης: Τραμπούκοι δολοφόνοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών

Για επίθεση τραμπούκων δολοφόνων που επιτέθηκαν στην αστυνομία έξω από τη Βουλή, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ολομέλεια της Βουλής.

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Βούτση ότι προσχεδιασμένα η αστυνομία χτύπησε μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι οι «τραμπούκοι δολοφόνοι» διέλυσαν τη διαδήλωση και πως η αστυνομία προστατεύει τους διαδηλωτές να διαδηλώνουν.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως έπεσαν μολότοφ και άνθρωποι τραυματίστηκαν και πως δουλειά της αστυνομίας είναι να συλλάβει αυτούς που έκαναν την επίθεση και επιχείρησαν να κάψουν αστυνομικούς.

Γράψτε το σχόλιό σας