Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επτά τρόποι να φέρουμε στο σπίτι μας αέρα καλοκαιριού

Επτά τρόποι να φέρουμε στο σπίτι μας αέρα καλοκαιριού

Ακόμη και αν οι διακοπές είναι μακριά, υπάρχουν τρόποι να διατηρήσουμε την τροπική μας διάθεση

Λατρεύουμε το καλοκαίρι, φτάνει να μας βρίσκει στη θάλασσα, αγκαλιά με αντηλιακά και κοκτέιλ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι μέχρι να φτάσουν οι αγαπημένες μας δεκαπέντε μέρες του χρόνου δεν μπορούμε και πάλι να το απολαύσουμε. Μερικές απλές και έξυπνες κινήσεις αρκούν για να φέρουμε τις διακοπές μας στο σπίτι, ανανεώνοντας την εικόνα του, αλλά και εξασφαλίζοντας ότι θα έχει πάντα την τέλεια θερμοκρασία.

Καθαρά καλοκαιρινό

Μια εξονυχιστική γενική καθαριότητα είναι απαραίτητη πριν από οποιαδήποτε διακοσμητική αλλαγή. Για να είστε σίγουροι ότι η ατμόσφαιρα του σπιτιού σας είναι και θα παραμείνει πραγματικά καθαρή, φροντίστε να καθαρίσετε διεξοδικά και τα φίλτρα του κλιματιστικού σας. Ίσως σας ακούγεται δύσκολο αν δεν το έχετε ξανακάνει, όμως ενδέχεται τα πράγματα να είναι πολύ πιο απλά από ό,τι φαντάζεστε. Για παράδειγμα, στην περίπτωση σύγχρονων κλιματιστικών, όπως το Carrier Extreme, το προ-φίλτρο αφαιρείται  με ευκολία και καθαρίζεται αποτελεσματικά με τρεχούμενο νερό και απορρυπαντικό.

Minimal ελήφθη

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ρίξατε μια πραγματικά εξεταστική ματιά στο σαλόνι σας; Μέσα στα χρόνια, ένα πλήθος αντικειμένων βρίσκει το δρόμο του προς το σπίτι μας, τόσο αργά και σταδιακά ώστε να μην συνειδητοποιούμε ότι ο χώρος μας έχει καταλήξει να είναι ασφυκτικά γεμάτος. Αρκεί να τα αφαιρέσουμε για να κατακτήσουμε την πολυπόθητη, ανάλαφρη καλοκαιρινή διάθεση. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, απομακρύνετε τα έπιπλα από το κέντρο του δωματίου. Το σαλόνι σας θα δείξει απ’ ευθείας μεγαλύτερο και πιο «ξεκούραστο».

Τροπικές πινελιές

Απομακρύνετε από τον χώρο σας οτιδήποτε θυμίζει χειμώνα: Από τα χαλιά – που λογικά έχετε ήδη αφαιρέσει μέχρι τώρα – μέχρι τα σκουρόχρωμα καλύμματα και τα διακοσμητικά κεριά. Στη συνέχεια, όλα εξαρτώνται από το προσωπικό σας γούστο: Ανοιχτόχρωμα υφάσματα και διακοσμητικά που θυμίζουν αιγαιοπελαγίτικο νησί, μακραμέ και μοτίβα σε boho διάθεση, έντονα κίτρινα και ζωντανά μπλε για μια τροπική νότα… Οι επιλογές είναι αμέτρητες, και όλες τους εξόχως καλοκαιρινές!

Πράσινοι φίλοι

Είτε ζείτε σε μονοκατοικία, είτε σε διαμέρισμα, πάντα υπάρχει χώρος για μια γλάστρα ακόμη. Εκτός από τον κήπο ή το μπαλκόνι σας, επενδύστε σε φυτά εσωτερικού χώρου, για να κάνετε το σπίτι σας να θυμίζει πραγματικό θέρετρο σε εξωτικό προορισμό. Μην ξεχάσετε και ένα γλαστράκι με δυόσμο: Είναι βέβαιο πως θα αναβαθμίσει τη γεύση των mojito σας!

Κυκλαδίτικη δροσιά

Φυσικά, τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει σημασία χωρίς την τέλεια θερμοκρασία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει το απαραίτητο σέρβις στο air condition ή αναβαθμίστε τον κλιματισμό του σπιτιού σας με μια καινούργια μονάδα που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, το Carrier Extreme είναι διαθέσιμο σε 9.000, 12.000, 18.000 και 24.000 BTU/h, ώστε να προσαρμόζεται σε κάθε σπίτι. Παράλληλα, η επικάλυψη Green Fin καθιστά την εξωτερική μονάδα πέντε φορές πιο ανθεκτική (και της χαρίζει πέντε φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής), ακόμη και απέναντι σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπως η όξινη βροχή, ενώ ενισχύει τη λίπανση και τον καθαρισμό για αυξημένη αξιοπιστία. Παράλληλα, διαθέτει και προστασία από τις αυξομειώσεις της τάσης του ρεύματος, εξασφαλίζοντας ότι η συσκευή σας θα αντέξει στο χρόνο.

Προετοιμάζοντας το κλίμα

Σε περίπτωση που προχωρήσετε σε αγορά νέου κλιματιστικού, αξίζει να επενδύσετε σε ένα μοντέλο που προσφέρει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου με WiFi. Έτσι, θα μπορείτε να ενεργοποιείτε τη συσκευή σας λίγο πριν φτάσετε στο σπίτι ή και να καθορίσετε συγκεκριμένο χρονοπρογραμματισμό της λειτουργίας του, ώστε να μην ανησυχήσετε ποτέ ξανά για το αν το ξεχάσατε ανοιχτό φεύγοντας από το σπίτι. Ορισμένα κλιματιστικά, όπως το Carrier Extreme, έρχονται με WiFi stick εντός της συσκευασίας τους και δεν απαιτούν επιπλέον εξοπλισμό για τη σύνδεσή τους – μόνο την εγκατάσταση της δωρεάν εφαρμογής «Carrier Air Conditioner» στο κινητό σας. Αν είστε λάτρεις της τεχνολογίας, θα σας ενθουσιάσει και η δυνατότητα φωνητικών εντολών όπως και η συμβατότητα με τα δημοφιλέστερα Smart Home Controls όπως το Amazon Echo και το Google Home.

Βαθιές ανάσες

Άλλη μια σημαντική παράμετρος που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας κατά την επιλογή κλιματιστικού, είναι φυσικά και ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζει την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε. Για παράδειγμα, το Carrier Extreme, το οποίο μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα Κωτσόβολος και στο www.kotsovolos.gr, διαθέτει τρία επίπεδα προστασίας από τους ρύπους: Το προ-φίλτρο συγκρατεί τα μεγαλύτερα σωματίδια της σκόνης και τα εμποδίζει από το να εισέλθουν στην κλιματιστική μονάδα, ενώ στη συνέχεια η καθαρότητα του αέρα εξασφαλίζεται από το φίλτρο τριπλής δράσης.

Το φίλτρο Negative Ion απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα αρνητικά φορτισμένα ιόντα που ανανεώνουν τον αέρα, το φίλτρο Cold Catalyst έχει αποσμητική δράση καταπολεμώντας τις άσχημες μυρωδιές, ενώ το φίλτρο Vitamin C ενισχύει την υγεία της επιδερμίδας μας και μας προστατεύει από τη φωτογήρανση και τη δημιουργία ρυτίδων. Τέλος, η τεχνολογία αυτοκαθαρισμού «Active Clean» απομακρύνει τη σκόνη, τη μούχλα και τα λίπη που ενδέχεται να προκαλέσουν οσμές αν προσκολληθούν στον εναλλακτή θερμότητας, καταψύχοντάς τα αυτόματα και έπειτα αποψύχοντας ταχύτατα τον πάγο. Έτσι, παράγεται και περισσότερο συμπυκνωμένο νερό που βελτιώνει την καθαριστική δράση και κρυώνει τον αέρα.

Έτσι, θα είστε βέβαιοι ότι ο δροσερός αέρας του σαλονιού σας είναι τόσο φρέσκος όσο και εκείνος του Αιγαίου, έχοντας όμως και ένα σημαντικό πλεονέκτημα: Χάρη στην τεχνολογία «Wind Avoid Me», ο «άνεμος» του σπιτιού σας μπορεί να… εκπαιδευτεί ώστε να μην σας «χτυπά» απ’ ευθείας.

Το Carrier Extreme, που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα Κωτσόβολος, σε 9.000, 12.000, 18.000 και 24.000 BTU/h έχει ενεργειακή κλάση Α++ στην ψύξη και Α+++ στη θέρμανση ενώ λειτουργεί και σε extreme συνθήκες σε θερμοκρασίες από -15°C έως 50°C

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024