Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ζωή και τα προβλήματα των κωφών στην Ελλάδα στο μικροσκόπιο του MEGA

Η ζωή και τα προβλήματα των κωφών στην Ελλάδα στο μικροσκόπιο του MEGA

Ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας,Κωνσταντίνος Σίμψης, παρουσίασε στο MEGA τα προβλήματα και τις προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής στη χώρα μας.

Στην εκπομπή Live News βρέθηκε καλεσμένος την Πέμπτη (9/7) ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας, Κωνσταντίνος Σίμψης, όπου και παρουσίασε τα προβλήματα και τις προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής στη χώρα μας.

Προβλήματα στην αγορά εργασίας

Ο κ. Σίμψης τόνισε ότι η πλειοψηφία των κωφών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην αγορά εργασίας, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα.

«Η κοινότητα των κωφών αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και ιδιαίτερα τον ιδιωτικό τομέα. Ο ιδιωτικός τομέας δε δίνει ισάριθμες ευκαιρίες στην κοινότητα των κωφών με εκείνες των ακουόντων. Πολλές φορές, βιογραφικά κωφών δίνονται σε εργοδότες και λόγω προκατάληψης και στερεοτύπων δε δίνεται η ευκαιρία».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας σημείωσε ότι το πρόβλημα ξεκινά από την εκπαίδευση, όπου στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα λείπει η διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής φτάνουν τους 30.000 πανελλαδικώς, το 70% αυτών, έως 35 χρονών, να είναι άνεργοι.

Πολλοί οι τρόποι επικοινωνίας των κωφών

Ο κ. Σίμψης αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής να επικοινωνήσουν, είτε στην εργασία τους, είτε στην καθημερινότητά τους.

«Υπάρχει μια υπηρεσία εξ’ αποστάσεως διερμηνείας, όπου ο κωφός καλεί τον διερμηνέα, ο διερμηνέας είναι απομακρυσμένος, και παίρνει το τηλέφωνο για την ανάγκη του κωφού».

Παράλληλα τόνισε τη σημασία της δια ζώσης διερμηνείας, σημειώνοντας ότι φέτος για πρώτη φορά το κράτος δεν έχει κωδικό για διερμηνεία νοηματικής, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ώρες για τους κωφούς πανελλαδικώς για δια ζώσης διερμηνεία.

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει διερμηνεία».

Υποτιτλισμός στα τηλεοπτικά προγράμματα

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας απεύθυνε μια έκκληση, να υπάρχει υποτιτλισμός στα τηλεοπτικά προγράμματα.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω να υπάρχει υποτιτλισμός, για να έχουμε όλη πρόσβαση».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024