Η ψυχολόγος κυρία Βέρα Αθανασίου, έδωσε μέσω του LIVE NEWS συμβουλές προς τους γονείς ανήλικων παιδιών, ώστε να υπάρχει υγιής επικοινωνία κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Μετά το σάλο και την ανησυχία που έχουν προκαλέσει στην κοινωνία οι αποκαλύψεις για την αποπλάνηση ανήλικων κοριτσιών σε Ηλιούπολη και Ερέτρια, πολλοί είναι οι γονείς που αναρωτιούνται με ποιον τρόπο μπορούν να χτίσουν μια υγιή επικοινωνία με τα έφηβα παιδιά τους, με ποιον τρόπο μπορούν να τα προσεγγίσουν ώστε τα ίδια να νιώσουν ασφάλεια και να μιλήσουν.

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε σχετικά η ψυχολόγος, Βέρα Αθανασίου.

«Οι συμβουλές δεν βοηθούν πάντα, αν δεν έχουμε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί μας», υπογράμμισε αρχικά η κ.Αθανασίου για να προσθέσει :

«Είναι πολύ σημαντικό να αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους.  Να τα ρωτήσουμε πως αισθάνονται, πως μας εισπράττουν, να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας, μέσω συναισθηματικής προσέγγισης».

Η ίδια τόνισε επίσης, ότι είναι σημαντικό οι γονείς να παρατηρούν αλλαγές στη συμπεριφορά τους. «Ούτως ή άλλως η εφηβεία είναι μια περίοδος που παρατηρούνται πολλές αλλαγές, το σημαντικό είναι να δημιουργείται μια κανονικότητα μέσα σε αυτό το νέο πλαίσιο».

«Είναι σημαντικό μέσα σε αυτό το πλαίσιο να παρατηρούμε αλλαγές, αν απομονώνονται, αν έχουν πάνω τους χρήματα…».

«Αντιμετωπίζουν κάποιες συναισθηματικές δυσκολίες, μπορεί να βιώνουν τον κόσμο ιδιαίτερο, στο πλαίσιο της εφηβείας τους. Ο άνθρωπος που πάει να τα εκμεταλλευτεί πατάει πάνω σε αυτή την τρωτότητα », εξηγεί σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης των καθηγητών στις περιπτώσεις που απασχολούν την επικαιρότητα.

«Οι γονείς πρέπει να τα απενοχοποιούν. Κάποιες φορές βρίσκονται σε μία πλάνη, νιώθουν φόβο και ενοχή, γιατί νιώθουν ότι αυτό που συμβαίνει αντιβαίνει την κανονικότητα».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσε η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου μιλώντας στο MEGA:

Γράψτε το σχόλιό σας