Κλειστοί θα είναι σήμερα το απόγευμα οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» λόγω των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Οι συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, ενώ θα καταλήξουν στη Βουλή όπου θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Συγκεκριμένα κάλεσμα στις 19:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, είχαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Το ΠΑΜΕ βρίσκεται αυτή τη στιγμή ήδη στο Σύνταγμα.  «Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο κουρελόχαρτο! Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε για το δίκιο μας ακόμα πιο μαζικά!» τονίζει το ΠΑΜΕ.

Οι σταθμοί έχουν κλείσει από τις 18:00 κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Διεθνής Αμνηστία: To ν/σ περιορίζει το δικαίωμα της ελεύθερης συνάθροισης

Δήλωση για το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων έκανε η Διεθνής Αμνηστία.

Η οργάνωση εκφράζει «τις σοβαρές ανησυχίες της για διάφορες διατάξεις που εάν εγκριθούν, θα αποτελέσουν αδικαιολόγητη παρέμβαση στο δικαίωμα στην ελευθερία της ειρηνικής συνάθροισης».

Παράλληλα εκφράζει την ανησυχία της για το σοβαρό, αποτρεπτικό αποτέλεσμα της διάταξης που καθιερώνει την ευθύνη για τους διοργανωτές/ριες μιας συνάθροισης.

Γράψτε το σχόλιό σας