Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσούκου τσούκου Covid

Τσούκου τσούκου Covid

«Αν θα μας ξαναδείτε, θα είναι για κακό» είχε πει αποχαιρετώντας ο Νίκος Χαρδαλιάς στην τελευταία, φτου ξελεφτερία, συνέντευξη Τύπου.

Είκοσι σήμερα, δέκα αύριο, είκοσι πέντε μεθαύριο, κάπως έτσι θα το πάμε χωρίς ποτέ να τολμήσει κανείς να κάνει την εβδομαδιαία σούμα, να δει τη δυναμική της ως προς τον μολυσματικό πολλαπλασιασμό και τη γεωγραφική διαίρεση των κρουσμάτων. Τους είδα, τους μυρίστηκα, τους αισθάνθηκα, στα λεωφορεία, στα μαγαζιά, στα γραφεία, στα ξέσκεπα και στα στεγασμένα καπηλειά και τα φαγάδικα. Σφιγγόταν ο ένας πλάι στον άλλον και κάπου εφτυούσε καταγής, ω πόσο βάσανο μεγάλο, το βάσανο είναι της ζωής.

Δυστυχώς, εκτός από τους «μοιραίους» του Βάρναλη υπάρχουν και οι μοιραίοι των σουπερμάρκετ και των μέσων μεταφοράς. Αντρες, κατά συντριπτική αναλογία, γιατί να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Εξ απαλών ονύχων θιασώτες της βρωμιάς που κακώς τόσα χρόνια τους επιτρέψαμε να τη θεωρήσουν ισοδύναμο της πλέριας ελευθερίας. Το ρεζουμέ της υπόθεσης είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν χαμπαριάζουν από τίποτα. Θεωρούν παιδιόθεν το σαπουνάκι ως μέσον εκθήλυνσης, τη χρήση βετέξ ορμονική διαταραχή, τη συχνή εφαρμογή αντισηπτικού παρενδυτισμό, τη χλωρίνη παράγοντα της υπερπλασίας του προστάτη και τη μάσκα επέμβαση αλλαγής φύλου.

Είναι δε τέτοια η δυσφορία τους για τη μάσκα που τείνω να πιστέψω ότι το συγκεκριμένο αξεσουάρ είναι πλέον γι’ αυτούς το νέο προφυλακτικό. Κάτι το εκνευριστικό που περιορίζει την ελευθερία του πέους τους, όπου κι αν αυτό φύεται. Από τον αφαλό πιο κάτω ή κατάμουτρα, τι σημασία έχει; Το μόνο που έχει σημασία είναι να είσαι ανά πάσα στιγμή εύκαιρος να γονιμοποιήσεις τους πάντες και τα πάντα, κι ας ανήκεις ο ίδιος στο ευπαθέστερο φύλο, τρομάρα σου. Τα στατιστικά των ΜΕΘ και των θανάτων βοούν και είναι αδιαπραγμάτευτα: περισσότεροι άντρες νεκροί – περισσότερες γυναίκες χήρες. Γουστάρεις μοιρασιά;

Θα έλεγα κι άλλα γι’ αυτή την έμφυλη γαϊδουριά αλλά εξουσίαν ουκ έχω να προφυλάξω την πωλήτρια από το χνώτο τους, τον οδηγό του λεωφορείου από το χασμουρητό τους, τον συνάδελφο από τα γέλια τους, τη γυναίκα, τα παιδιά, το σόι τους όλο μέσα. Κακίζω μάλιστα τον ιερό Σωτήρη Τσιόδρα που θάρρεψε ο άνθρωπος ότι έχει να κάνει με ανθρώπους, εξ ου και είπε ότι με τη μάσκα προστατεύεις πρωτίστως τον άλλον κι ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε όλοι σαν φορείς προκειμένου να αποδυναμωθεί η ιοφορία στην κοινωνία. Μα λέγονται αυτά τα πράγματα κύριε Τσιόδρα μου σε αρσενικά under construction;

«Αν θα μας ξαναδείτε, θα είναι για κακό» είχε πει αποχαιρετώντας ο Νίκος Χαρδαλιάς στην τελευταία, φτου ξελεφτερία, συνέντευξη Τύπου. Εγώ του προτείνω να αναθεωρήσει και να μπει σ΄οποιοδήποτε σουπερμάρκετ ή λεωφορείο βρει στον δρόμο του και μετά ας κατεβάσει αστυνομία, ακοντιστές, πελταστές, τοξότες, αυλητρίδες, τυμπανιστές και δεκαπέντε οπλισμένους ελέφαντες από τη μάχη των Γαυγαμήλων. Ειδάλλως, αν θα μας ξαναδεί θα είναι για κακό. Δικό του και δικό μας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024