Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σοκ στο Τέξας από τον κοροναϊό : Μακράν θλιβερό ρεκόρ με 10.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Σοκ στο Τέξας από τον κοροναϊό : Μακράν θλιβερό ρεκόρ με 10.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Το Τέξας κατέγραψε πάνω από 10.000 κρούσματα κοροναϊού μέσα σε 24 ώρες, αριθμός που αποτελεί μακράν νέο θλιβερό ρεκόρ αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ.

Οι υγειονομικές αρχές στην πολιτεία Τέξας ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ότι κατέγραψαν πάνω από 10.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε 24 ώρες, αριθμός που αποτελεί μακράν νέο θλιβερό ρεκόρ αφότου η πανδημία του κοροναϊού άρχισε να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ.

Νέα θλιβερά ρεκόρ

Το Τέξας των 30 εκατομμυρίων κατοίκων εντόπισε με άλλα λόγια περισσότερα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες από όσα είχαν καταγραφεί σε οποιοδήποτε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης όταν η πανδημία έφθανε στην κορύφωση στη δική της επικράτεια, κατά υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

(Φωτογραφία AP)

Μόνο δύο άλλες αμερικανικές πολιτείες έχουν καταγράψει ως σήμερα πάνω από 10.000 κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό μέσα σε μια μέρα. Οι αρχές στη Φλόριντα ανακοίνωσαν πως κατέγραψαν 11.458 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 το Σάββατο.

Η κατάσταση στο Τέξας, στην Καλιφόρνια, στη Φλόριντα και την Αριζόνα συμβάλλουν στο να καταγράφουν οι ΗΠΑ νέα θλιβερά ρεκόρ και τα κρούσματα μόλυνσης να έχουν πλέον φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Τον Ιούνιο, τα κρούσματα μόλυνσης στο Τέξας αυξήθηκαν κατά 154% και ξεπέρασαν τα 100.000. Το ποσοστό των τεστ που επιβεβαιώνουν τη μόλυνση αυξήθηκε ραγδαία τον τρέχοντα μήνα, στο 13%, από 5% τον Μάιο.

Πρόσθετα μέτρα

Παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών με συμπτώματα της COVID-19 που εισήχθησαν σε νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 588 για να φθάσει τους 9.286 χθες Τρίτη, αριθμός που αποτελεί νέο τραγικό ρεκόρ – για ένατη συνεχόμενη ημέρα.

Για να περιορίσουν την εξάπλωση, οι αρχές του Τέξας διέταξαν να κλείσουν τα μπαρ και μείωσαν τον αριθμό των πελατών που μπορούν να υποδέχονται τα εστιατόρια σε κλειστές αίθουσες.

Ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Γρεγκ Αμποτ έχει δηλώσει ότι η επιβολή καραντίνας στην πολιτεία είναι μέτρο της ύστατης προσφυγής και αντιστέκεται στις προτροπές να συστήσει στους πολίτες να φορούν μάσκες όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

Η Νέα Υόρκη κατέγραψε 12.847 κρούσματα τη 10η Απριλίου, τρεις εβδομάδες αφού οι αρχές της πολιτείας επέβαλαν lockdown, κλείνοντας τις περισσότερες επιχειρήσεις.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γρεγκ Αμποτ (φωτογραφία AP)

Δεν αναβάλλουν το συνέδριο

Σε αυτήν την πολιτεία, αρχικά το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά περίπου 6% τον Ιούνιο. Επρόκειτο για το χαμηλότερο ποσοστό στη χώρα.

Παρά την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κοροναϊό στο Τέξας και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του δημοκρατικού δημάρχου του Χιούστον, του Σιλβέστερ Τέρνερ, η πολιτειακή οργάνωση των Ρεπουμπλικάνων αρνείται να αναβάλλει το συνέδριό της που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα (16η-18η Ιουλίου) σε κλειστό χώρο με χωρητικότητα περίπου 6.000 ανθρώπων στη μητρόπολη, εστία της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024