Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Επεισόδια και εισβολή στη Βουλή της Σερβίας μετά την απόφαση για lockdown

Κοροναϊός: Επεισόδια και εισβολή στη Βουλή της Σερβίας μετά την απόφαση για lockdown

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται νωρίς το βράδυ μετά την ανακοίνωση του Αλεξάνταρ Βούτσιτς για το γενικό lockdown το Σαββατοκύριακο και την απαγόρευση, από την Τετάρτη, των συναθροίσεων πέραν των πέντε ατόμων, εξαιτίας της έξαρσης του κοροναϊού

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης μπροστά από το κτίριο της βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ανήγγειλε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται νωρίς το βράδυ μετά την ανακοίνωση του Αλεξάνταρ Βούτσιτς για το γενικό lockdown το Σαββατοκύριακο και την απαγόρευση, από την Τετάρτη, των συναθροίσεων πέραν των πέντε ατόμων, εξαιτίας της έξαρσης του κοροναϊού. Άγνωστο παραμένει εάν πίσω από τη διαμαρτυρία βρίσκεται κάποια πολιτική παράταξη.

Οι διαδηλωτές φαίνεται να λειτουργούν αυτόνομα, κρατούν μόνο σερβικές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα κατά του προέδρου της Σερβίας.

Παραβίασαν την κεντρική είσοδο

Ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να παραβιάσει την κεντρική είσοδο της βουλής και να εισβάλει εντός του κτιρίου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν στο κτίριο τους απώθησαν σπρώχνοντας του προς την έξοδο.

Μπροστά από το κτίριο της βουλής όσο περνάει η ώρα συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι διαδηλωτές. Την ίδια στιγμή, από το νέο Βελιγράδι από τις φοιτητικές εστίες ξεκίνησε οργανωμένα πορεία εκατοντάδων φοιτητών που κατευθύνονται προς το κέντρο της πόλης για να συμμετάσχουν στην διαδήλωση.

Στα σκαλοπάτια μπροστά από την είσοδο της βουλής υπάρχει ένταση και οι διαδηλωτές προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024