Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Brexit: Νέος γύρος συνομιλιών Λονδίνου - Βρυξελλών για να γεφυρωθεί το χάσμα

Brexit: Νέος γύρος συνομιλιών Λονδίνου – Βρυξελλών για να γεφυρωθεί το χάσμα

Ο γύρος συνομιλιών της περασμένης εβδομάδας ήταν σύντομος με τις δύο πλευρές να υποστηρίζουν ότι, ενώ επιθυμούν μια συμφωνία, έχουν ακόμα να γεφυρώσουν το χάσμα στις θέσεις τους

Οι επικεφαλής διαπραγματευτές της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δειπνήσουν στο αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ αργότερα σήμερα, ξεκινώντας τον νεότερο γύρο συνομιλιών για το Brexit που έχουν βρεθεί σχεδόν σε τέλμα λόγω μεγάλων διαφωνιών για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών.

Ο γύρος συνομιλιών της περασμένης εβδομάδας ήταν σύντομος με τις δύο πλευρές να υποστηρίζουν ότι, ενώ επιθυμούν μια συμφωνία, έχουν ακόμα να γεφυρώσουν το χάσμα στις θέσεις τους, διαφορετικά η Βρετανία θα μπορούσε να εξέλθει της μεταβατικής περιόδου στο τέλος του έτους χωρίς μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Ανεπίσημες συνομιλίες

«Ο (βρετανός διαπραγματευτής) Ντέιβιντ Φροστ και ο Μισέλ Μπαρνιέ θα δειπνήσουν σήμερα το βράδυ στην πρωθυπουργική κατοικία για ανεπίσημες συνομιλίες», δήλωσε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. «Το δείπνο σήμερα το βράδυ αποτελεί την έναρξη των συνομιλιών και στη συνέχεια αύριο θα υπάρξουν ομάδες αξιωματούχων από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα καθίσουν στο τραπέζι για περαιτέρω συνομιλίες».

Ερωτηθείς εάν η Βρετανία είχε νέες προτάσεις γι’ αυτό που χαρακτηρίστηκε ‘ανεπίσημες συνομιλίες’, ο εκπρόσωπος δήλωσε: «Είμαι σίγουρος ότι οι συζητήσεις θα καλύπτουν τα πάντα, από αυτό που η ΕΕ χαρακτηρίζει συνθήκες ισότιμου ανταγωνισμού έως τις δομές διακυβέρνησης».

Κάποιες επιχειρήσεις εκφράζουν φόβους ότι καθώς οι δύο πλευρές απέχουν τόσο μεταξύ τους και εξαντλείται ο χρόνος για διαπραγμάτευση, ένα Brexit χωρίς συμφωνία μπορεί να αποτελέσει πλήγμα για την οικονομία ακριβώς τη στιγμή που η κρίση του κοροναϊού ήδη επηρεάζει τις εταιρίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024