Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο COVID-19, η αγγλική αστυνομία και ο Τζόνσον σε ρόλο Ρούσβελτ

Ο COVID-19, η αγγλική αστυνομία και ο Τζόνσον σε ρόλο Ρούσβελτ

Μεγάλα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγγλικές και ουαλικές αστυνομικές δυνάμεις με βασική αιτία την πανδημία του κορωναϊού.

Στο κατώφλι περιόδου ισχνών αγελάδων εισέρχεται η αγγλική και η ουαλική αστυνομία, με τον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν να προειδοποιεί ότι τα δυσχερή οικονομικά δεδομένα και η έλλειψη οικονομικών αποθεμάτων απειλούν την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με 20.000 νέους αστυνομικούς.

Το σχόλιο του Χαν ήταν αρκετά παραστατικό καθώς δήλωσε ότι είναι σοβαρός ο κίνδυνος οι υπάρχουσες δυνάμεις της αστυνομίας να μείνουν «με το ένα τους χέρι δεμένο στην πλάτη»

Υψηλά ιστάμενο στέλεχος της αστυνομίας, ανέφερε στον Guardian ότι μια σειρά απο παράγοντες θα μπορούσε να οδηγήσει σε «φρικτά προβλήματα» καθώς οι διαφαινόμενες  μειώσεις δαπανών θα είναι οι μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ.

Θύμα επίθεσης με μαχαίρι γυναίκα στο ανατολικό Λονδίνο

Θύμα του Covid-19 η αγγλική αστυνομία

Μεγάλος ένοχος για την εκτροπή του προϋπολογισμού της αγγλικής αστυνομίας είναι ο κορωναϊός, καθώς την «υποχρέωσε» σε αγορά ειδικού προστατευτικού εξοπλισμού αλλά και μεγάλου αριθμού ηλεκτρονικών υπολογιστών ώστε να επιτραπεί και στους εργαζόμενούς της, που έχουν θέσεις γραφείου, να εργαστούν από το σπίτι. Το κόστος αυτό υπολογίζεται ότι μόνο για τον περασμένο Μάιο έφτασε στα 100 εκατομμύρια λίρες.

Η αστυνομία αντιμετωπίζει επίσης τον κίνδυνο να υποστεί μείωση του ποσού που εισπράττει από την τοπική αυτοδιοίκηση, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για απώλεια 250 εκατομμυρίων λιρών.

Στις απώλειες που προκάλεσε στην αστυνομία η πανδημία του Covid -19 θα πρέπει να προστεθούν και τα διαφυγόντα κέρδη από τις ακυρώσεις των αεροπορικών πτήσεων και των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων, αφού χωρίς ταξιδιώτες και φιλάθλους, η παρουσία αστυνομικών ήταν για μήνες περιττή.

Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, πάνω από το αρχηγείο της αγγλικής αστυνμίας πλανάται ακόμα το φάντασμα του 2019, όταν οι μισθοί των αστυνομικών χρηματοδοτούνταν όχι από την κυβέρνηση αλλά από τα διαθέσιμα ταμειακά υπηρεσιακά αποθέματα. Αν επαναληφθεί κάτι τέτοιο και φέτος, οι μισθοί που τελικά θα καταβληθούν θα είναι πολύ κατώτεροι του προβλεπόμενου.

Έντονη κριτική δέχεται η βρετανική αστυνομία

Ο Σαντίκ πιέζει τον Μπόρις

Ο Καν, που ως δήμαρχος του Λονδίνου επιτηρεί τη μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη, τη Μητροπολιτική Αστυνομία μιλάει ανοιχτά για το σοβαρό ενδεχόμενο οι οικονομικές δυσχέρειες να «θέσουν σε κίνδυνο την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε το βίαιο έγκλημα σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι».

Ο πιέσεις όμως του Καν, για αύξηση της κυβερνητικής χρηματοδότησης της αστυνομίας τον έχουν βάλει στο στόχαστρο των Συντηρητικών που τον κατηγορούν για υπερβάλλουσα και πρόωρη σπουδή να ασκήσει κριτική στον Μπόρις Τζόνσον. Ο ίδιος απαντά πως οι ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και πως αν η κυβέρνηση δεν ενεργήσει άμεσα, τότε οι συνέπειες θα είναι μεγάλες και θα επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία ακόμα και των πιο βασικών αστυνομικών υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα του τηλεφωνικού κέντρου έκτακτης ανάγκης «999».

Ο Τζόνσον ως νέος Ρούσβελτ.

Το υπουργείο Εσωτερικών απαντά ότι «φέτος προχωρήσαμε στη μεγαλύτερη χρηματοδότηση την τελευταία δεκαετία, με αύξηση 1,1 δισεκατομμύριο λιρών σε σύγκριση με πέρσι» και πως προσελήφθησαν ήδη 3.005 αστυνομικοί.

Ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον εξάλλου δήλωσε προ ημερών στο Times Radio ότι θα ήταν μεγάλο λάθος να επιστρέψει η Βρετανία, λόγω του κορωνοϊού, στη λιτότητα και υποσχέθηκε τον σχεδιασμό ενός προγράμματος στήριξης της οικονομίας, αντίστοιχου με το οικονομικό πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου Φρανκλίνου Ρούσβελτ τη δεκαετία του ΄30 για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 1929.

Ο Τζόνσον βέβαια και οι υποσχέσεις που αδιαλείπτως δίνει, τελούν σε καθεστώς  «ανοιχτής σχέσης»   και η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές αποτυγχάνει να φανεί πιστός σε αυτές.

Η λίστα είναι μεγάλη: η υπόσχεση του το φθινόπωρο του 2019 ότι σε περίπτωση που θα κέρδιζε την αρχηγία των Συντηρητικών και άρα την πρωθυπουργία, δεν θα προχωρούσε ποτέ σε αναστολή της λειτουργίας της Βουλής προκειμένου να πιέσει τις συνθήκες για Brexit, αθετήθηκε χωρίς κανένα πρόσχημα. Η δημιουργία σαράντα ολοκαίνουριων νοσοκομείων που υποσχόταν το προεκλογικό μανιφέστο των Συντηρητικών, μετά τις εκλογές μετατράπηκε σε μερική ανακαίνιση μόλις έξι νοσοκομείων.

Τα παραδείγματα δεν τελειώνουν, τελειώνουν όμως τα αποθεματικά των ταμείων της αγγλικής αστυνομίας και ο Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει σύντομα να βρει μια λύση.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024