Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αντεπίθεση

Η αντεπίθεση

Η υπόθεση Καλογρίτσα θα τραβήξει σε μάκρος

Οποιος, όποιος επισημαίνω και τονίζω, πιστεύει ότι το πρόβλημα (για τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι για μένα) που ακούει στο όνομα «Χρήστος Καλογρίτσας» τελείωσε με την αποκάλυψη (από το «Πρώτο Θέμα») της απίθανης ιστορίας με τα 3 εκατομμύρια που δανείστηκε ο άνθρωπος για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είναι γελασμένος. Μην πω και μακριά νυχτωμένος και φανεί ότι είμαι υπερβολικός, κάτι το οποίο δεν θα ήθελα με τίποτε. Διότι ο τάλας Καλογρίτσας, βαθιά πικραμένος από ό,τι του συνέβη στη διάρκεια των 4½ ετών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και από τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκε το ντουέτο των μεγάλων επιτυχιών Τσίπρας – Παππάς, έχει πολλά βέλη στη φαρέτρα του – φράση της κατηγορίας… μπλιαχ, τόσο πολυφορεμένη από τους συναδέλφους μου δεκαετίες τώρα, αλλά, φευ, δεν εμπνεύστηκα κάτι άλλο Κυριακή πρωί, προκειμένου να περιγράψω την αυτάρκεια του ανδρός σε στοιχεία που θα τους κάψουν σαν το κεράκι της Λαμπρής…

Γιατί από μια στιγμή και πέρα, και κυρίως μετά το ναυάγιο με τις τηλεοπτικές άδειες και το στήσιμο που του έκανε ο… «Λευκός Οίκος» (ήτοι το Μέγαρο Μαξίμου – πάλι καλά που δεν το αποκάλεσε οίκο ανοχής) και καταλαβαίνοντας ότι αυτοί δεν θα τον καταστρέψουν μόνο οικονομικά, αλλά θα τον οδηγήσουν και σε φυσική εξόντωση, άρχισε να μαζεύει στοιχεία, να οργανώνει τις άμυνές του και να περιμένει την κατάλληλη στιγμή να εκδηλώσει την αντεπίθεσή του…

Εγγυητές Τσίπρας και Παππάς

Πότε θα συμβεί αυτό (η αντεπίθεση που προαναφέρω), δεν γνωρίζω. Αλλά όπως και πολλοί άλλοι άνθρωποι της κατηγορίας «διαπλοκή» έχει και αυτός τα ντοκουμέντα του. Πόσα έδωσε πού και για ποιον υποτίθεται σκοπό, τι εγγυήσεις έλαβε και τι του ζητήθηκε να κάνει. Εχω μιλήσει κατ’ επανάληψιν με τον «κυρ Χρήστο», όπως τον αποκαλώ, Καλογρίτσα. Με έχει αφήσει να καταλάβω (όπως και άλλους συναδέλφους μου, πρέπει να αναφέρω…) κατά τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα ότι αισθάνεται κάπως σαν τον… Σαμψών, τον βιβλικό ήρωα – τον «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των… άλλων φίλων» (παραφράζω ελαφρώς τη γνωστή φράση, διότι ο Σαμψών περί αλλοφύλων, ξένων δηλαδή, μιλούσε όταν έριξε τα κολωνάκια του ιερού ναού σαν να ήταν τουβλάκια του Jenga).

Φράσεις όπως «θα τους κάψω», «θα τους τελειώσω», «θα πληρώσουν γι’ αυτά που μου έχουν κάνει» είναι στην ημερήσια διάταξη, όπως μπορούν να βεβαιώσουν όσοι έχουν μιλήσει μαζί του. Το θέμα είναι πότε θα αποφασίσει να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των στοιχείων που κατέχει. Οπως, για παράδειγμα, εκείνο που αναφέρει, για μια «συμφωνία» μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου περί παραχώρησης κάποιων μετοχών που του ανήκαν σε τρίτο πρόσωπο, με εγγυητές τον Τσίπρα και τον Παππά, αντί του σεβαστού ποσού των 2 εκατομμυρίων ευρώ!

Τα οποία όχι μόνο δεν πήρε ποτέ από το τρίτο πρόσωπο (ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, που έλεγαν και οι αρχαίοι), αλλά όταν αναζήτησε τους άλλους δύο, τους «εγγυητές» Τσίπρα και Παππά, ουδέποτε του βγήκαν στο τηλέφωνο!

Ωραία κόλπα, αλλά κόλπα…

Οι «έμποροι της Αριστεράς»

Ο κυρ Χρήστος φυσικά δεν είναι αθώος του αίματος. Ο κυρ Χρήστος είναι η ψυχή αυτής της παράταξης. Ο κυρ Χρήστος ήταν για όλους αυτούς, τους συριζαίους εννοώ όλων των κατηγοριών και των βαθμίδων, ο «πατερούλης». Ο άνθρωπος που στήριξε την Αριστερά σε όλες τις εκφάνσεις και ήταν πάντα εκεί να βάλει γερά το χέρι στην τσέπη, όταν το κόμμα χαροπάλευε στο 3% με το μπαίνω – δεν μπαίνω στη Βουλή. Το μόνο λάθος του, και το ξέρει και το λέει, ήταν ότι δεν κατάλαβε έγκαιρα ότι «ετούτοι εδώ δεν έχουν ούτε την μπέσα του Χαρίλαου ούτε την αστική ευγένεια του Λεωνίδα, ετούτοι εδώ έμποροι της Αριστεράς ήταν».

Σήμερα βιώνει πολλαπλά προβλήματα, που δεν είναι μόνοι οικονομικά. Παλεύει μόνος του και με τη συνδρομή κανενός φίλου του από τα παλιά – από την κάστα των παλιών εργολάβων της δεκαετίας του ’80 – να τα βγάλει πέρα. Και δεν τα παρατάει – αυτό λέει παντού. «Για τα παιδιά» του και «για την Αριστερά» που πίστεψε…

Ως τον λαιμό στη διαπλοκή

Ο Καλογρίτσας από τη μία πλευρά και ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη. Που αποδεικνύει τελικά πόσο τους είχαμε υποτιμήσει όλοι εμείς οι μεγαλοσχήμονες αναλυτές, οι οποίοι πιστεύαμε ότι ως νεόκοποι και άπραγοι δεν είχαν μεγάλη διάρκεια στην εξουσία, στην οποία τους ανέβασε το μεγάλο κύμα της οργής και του θυμού που δημιούργησαν τα Μνημόνια. Πόσο λάθος κάναμε (και εγώ μεταξύ αυτών). Οι τύποι ήταν χωμένοι ως τον λαιμό στη διαπλοκή – ως τον λαιμό!

Σκεφτείτε μόνο ότι είχαν αποκαταστήσει σχέσεις με τον κύριο Χούρι, ένα πρόσωπο άγνωστο στους πολλούς, αλλά τόσο γνωστό στον κύκλο των πλουσίων εν Ελλάδι, παρότι ο άνθρωπος αυτός δεν είχε δουλειές στην Ελλάδα, ως επικεφαλής μιας παγκόσμιας εμβέλειας (κυρίως) κατασκευαστικής εταιρείας, της CCC. Ο κύριος Χούρι, λιβανικής καταγωγής, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να αποφύγει τον εμφύλιο σπαραγμό στη χώρα του, από εδώ διοικεί την επιχείρησή του και έχει κάνει φίλους πολλούς και διαφόρους. Ουδείς είχε ακούσει ποτέ να συμφύρεται με πολιτικούς. Μέχρι που ήρθε η αποκάλυψη ότι με τη μεσολάβηση Τσίπρα και Παππά δάνεισε στον Καλογρίτσα.

Για να επιβεβαιωθεί για μία ακόμη φορά ότι ο σφοδρός πολέμιος της διαπλοκής ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τίποτε περισσότερο από το κόμμα της διαπλοκής!

Επεται και συνέχεια

Εγραφα και ξανάγραφα εγώ εδώ ότι μη μας κουνάς το δάχτυλο, κύριε Τσίπρα μου, εσύ είσαι ο άνθρωπός τους – πούρα, ουίσκι, δείπνα, κρουαζιέρες με σκάφη, πολύμηνες διακοπές σε σπίτια εφοπλιστών, να τι συνθέτει τη σχέση του Τσίπρα με τη διαπλοκή. Κι από την άλλη πλευρά βερμπαλισμοί και δήθεν ανένδοτοι κατά των πλουσίων της… μεσαίας τάξης των 20.000-30.000, τους οποίους έλιωσε στους φόρους.

Αλλά επειδή όλα εδώ πληρώνονται και επίσης επειδή τίποτε δεν μένει κρυφό, ενημερώνω ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε και άλλες συνέχειες του ίδιου έργου, το οποίο πραγματικά θα αφήσει άφωνο το κοινό, μέχρι κάποιος από κάτω, από το ακροατήριο, να αναρωτηθεί φωναχτά το κλασικό «μα τέτοιοι ήταν;».

Τέτοιοι και χειρότεροι, φίλε μου.

«Οι πολιτικές καρικατούρες»

Αλλά μάγκες. Τους λες όσα του λες, αποκαλύπτονται όσα αποκαλύπτονται, όχι μόνο δεν αντιδρούν με τον τρόπο που θα αντιδρούσε οποιοδήποτε αστικό κόμμα ευθύνης, αλλά το ρίχνουν στην τρέλα: ο Τσίπρας δεν υπάρχει πουθενά. Κρυμμένος. Δεν λέει λέξη. Αφήνει το κόμμα να υπερασπιστεί τον Παππά. Πώς τον υπερασπίζεται; Καταγγέλλει ότι ο Καλογρίτσας έχει… δικηγόρο τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος είναι υπόδικος για τη Novartis. Δηλαδή, εντάξει, έγινε μεν κάτι, αλλά κι εσείς, ρε, γιατί τους… βασανίζετε τους μαύρους;

Και ως επίλογο για όλα τα προηγούμενα θα μεταφέρω εδώ μερικές αποστροφές από τη συνέντευξη του Νίκου Κωνσταντόπουλου στα «ΝΕΑ» του Σαββατοκύριακου, μέντορα έναν καιρό του ντουέτου Τσίπρας – Παππάς. Τα λέει όλα ο άνθρωπός μας:

«Νεόπλουτοι της εξουσίας των μεγάλων ποσοστών αποστρέφονται τον φτωχό πρότερο εκλογικό εαυτό τους των μικρών ποσοστών. Το παρελθόν το απαξιώνουν όσοι θέλουν να δικαιολογήσουν αταξίες του παρόντος. Είναι ντροπή τον αγώνα για κάθαρση κατά της διαπλοκής η σημερινή ηγετική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ να τον εντάσσει σε ένα βρώμικο ’89. Οι πολιτικές καρικατούρες δεν διαπλάθουν κανένα δημιουργικό μέλλον για την κοινωνία».

Αυτός δεν είναι ο Κωνσταντόπουλος, ο… Χρυσόστομος είναι…

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024