Δεύτερο κύμα πανδημίας φοβάται η Ιταλία
Για δεύτερο κύμα της πανδημίας ανησυχεί η Ιταλία, στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους, από τον περασμένο Φεβρουάριο, περίπου 35.000 άνθρωποι, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 240.000.
Τις πέντε τελευταίες ημέρες τα κρούσματα παρουσιάζουν ανοδική τάση, έστω και αν στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται. Ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα La Repubblica ότι όποιος γνωρίζει πως είναι θετικός στον ιό και αρνείται τις θεραπείες, θα πρέπει να τιμωρείται πιο αυστηρά.
Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, με την αρχή της νέας σχολικής περιόδου, οι μαθητές πρόκειται να υποβάλλονται σε τεστ για την ανίχνευση του ιού. Παράλληλα, ο ιταλός υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα γίνουν τεστ και σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων.
Μειώθηκαν οι πωλήσεις μάσκας
Η ανησυχία αυξήθηκε λόγω και του ότι σε τρεις περιφέρειες της χώρας, της Ρώμης, της Μπολόνια και της Βενετίας, ο δείκτης μετάδοσης ξεπέρασε και πάλι το 1,0. Την ίδια ώρα, οι φαρμακοποιοί, επισημαίνουν ότι οι πολίτες δεν αγοράζουν όπως πρώτα, προστατευτικές μάσκες: οι πωλήσεις τους μειώθηκαν κατά δυο τρίτα. Σε γνωστές οργανωμένες πλαζ, όπως του Ρίμινι και του Ριτσιόνε, οι υποχρεωτικές αποστάσεις ασφαλείας, άρχισαν να μην τηρούνται, ιδίως τις απογευματινές ώρες, όταν ο κόσμος αναζητά δροσιά και κοκτέιλ.
Όλα αυτά παρά το ότι, την προηγούμενη εβδομάδα, σε όλη την χώρα προέκυψαν 50 μικρές, νέες εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού, οι οποίες οφείλονται και στην επιστροφή πολιτών από το εξωτερικό. Οι περισσότεροι Ιταλοί, δηλαδή, νιώθουν ότι ο κίνδυνος αποτελεί, πλέον, παρελθόν, εξαιτίας και των ασαφών και αντικρουόμενων μηνυμάτων αρκετών πολιτικών και επιστημόνων. Κανείς δεν ξέρει, φυσικά, αν το φθινόπωρο θα έχουμε ένα νέο, επικίνδυνο κύμα μεταδόσεων.
Αλλά η κυβέρνηση Κόντε και οι διάφοροι περιφερειάρχες άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι χρειάζεται άμεσα, μια νέα επικοινωνιακή στρατηγική, όπως και μέτρα, τα οποία να στείλουν το μήνυμα ότι η Ιταλία, παραμένει σε εγρήγορση.
Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη
- Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Προανάκριση για τις ανεξέλεγκτες ταφές ζώων – «Κανένας δεν έδινε σημασία πριν από δύο μήνες»
- Οσμή αερίου στα νότια προάστια: Αυτά είναι τα τρία σενάρια για την προέλευσή της
- Αγορά Ακινήτου σήμερα: Το μοντέλο συμβουλευτικής που μας καθοδηγεί στο κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα
- Taste Atlas: Ποιο ελληνικό τυρί είναι το καλύτερο στον κόσμο
- ΔΥΠΑ 2026: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις παιδικές κατασκηνώσεις – Προθεσμία, δικαιούχοι, τρόπος επιλογής
- Νικς – Καβαλίερς 115-104: Ιστορική ανατροπή από το -22 για τη Νέα Υόρκη και 1-0 στην Ανατολή (pics, vids)
- Ανακαινίστηκαν και παραδίδονται σε χρήση τα γήπεδα του Δημοτικού Σταδίου Μήλου
- Αυτός είναι ο λόγος που οι σαρκοφάγοι δεινόσαυροι ανέπτυξαν μικροσκοπικά χέρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 20.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hari-nandakumar-AusHcg-Sxc-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442