Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τρελάθηκε» ο καιρός: Καταιγίδες και χαλάζι μέσα Ιουλίου – Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία

«Τρελάθηκε» ο καιρός: Καταιγίδες και χαλάζι μέσα Ιουλίου – Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία

Η Θεσσαλονίκη «πλημμύρισε» λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ενώ έντονη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα την Κυριακή.

Τα «δόντια» της έδειξε την Κυριακή η κακοκαιρία, με προβλήματα να σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η Θεσσαλονίκη «πλημμύρισε» λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ενώ έντονη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα την Κυριακή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Η ισχυρή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη διήρκησε 45 περίπου λεπτά και χαρακτηρίστηκε από την πολύ υψηλό ρυθμό βροχόπτωσης, ιδιαίτερα στη Δυτική Θεσσαλονίκη.  Όπως προκύπτει από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στη Θεσσαλονίκη, στο σταθμό του Κορδελιού έπεσαν 17.6 χιλιοστά βροχής σε 10 μόλις λεπτά, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της καταιγίδας καταγράφηκαν συνολικά 27.2 χιλιοστά. Στον σταθμό της Σίνδου η ολική βροχόπτωση ανήλθε σε 28.2 χιλιοστά, με μέγιστο ρυθμό βροχόπτωσης τα 15.2 χιλιοστά ανά δεκάλεπτο.

Εντυπωσιακή ήταν η πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του φαινομένου. Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στο γράφημα που ακολουθεί,  η πτώση της θερμοκρασίας στη Σίνδο πλησίασε τους 15 βαθμούς σε 40 μόλις λεπτά. Στον ίδιο σταθμό καταγράφηκε ριπή ανέμου ίση με 84 χλμ/ώρα στις 14:56, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της βροχόπτωσης.

Εγκλωβίστηκαν τέσσερα άτομα τα ξημερώματα της Κυριακής

Υπενθυμίζεται ότι ισχυρή καταιγίδα έπληξε τα μεσάνυχτα την περιοχή της Θεσσαλονίκης, ειδικότερα περιοχές εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος

Πυροσβεστική και Αστυνομία ήταν επί ποδός, ενώ αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τεσσάρων ατόμων η οποία εγκλωβίστηκαν με το όχημα τους λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων στην περιοχή της Λίμνης Βόβλης.

Άμεσα σύμφωνα με το thestival.gr στήθηκε επιχείρηση και τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τα τέσσερα άτομα και να τα μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. 

Πτώσεις δέντρων στην Αμφιλοχία

Την ίδια στιγμή η έντονη βροχόπτωση με ισχυρούς ανέμου και χαλαζόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν κλαδιά δέντρων στην Δυτική πλαζ της Αμφιλοχίας και ένα κυπαρίσσι στην κεντρική πλατεία.

Πηγή εικόνας και βίντεο: Εφημερίδα Μαΐστρος

Σοβαρά προβλήματα σε περιοχές του Κιλελέρ

Σοβαρά προβλήματα, αντιμετωπίζουν περιοχές του Δήμου Κιλελέρ από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έκαναν την εμφάνιση τους χθες και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Βάνα Χλιάπη από τα καιρικά φαινόμενα όπως το χαλάζι, τη βροχή και τους ανέμους έχουν καταστραφεί σκεπές από ποιμνιοστάσια της περιοχής, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές σε βαμβακοκαλλιέργειες, βιομηχανική τομάτα και δενδροκαλλιέργειες. Σύμφωνα με την κ. Χλιάπη, οι ζημιές έχουν προκληθεί σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων και μη εκτάσεων.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος τόνισε ότι η αγωνία των αγροτών είναι μεγάλη, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή ημέρα και στην άφιξη κλιμακίου του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσει σε καταγραφή των ζημιών.

Με βροχές και καταιγίδες ξεκινάει η βδομάδα

Με κατά περιόδους άστατο καιρό θα ξεκινήσει η νέα βδομάδα, με έντονες βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Από την Τετάρτη φαίνεται να έρχεται και πάλι το καλοκαίρι.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα τις πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε βροχές κατά τόπους έντονες στην κεντροδυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, μέσα στη μέρα φαίνεται να υποχωρούν και να έχουμε νέα έξαρση αργά το βράδυ.

Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές θα βρέξει το μεσημέρι και το απόγευμα, με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.

Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και λιγότερο θα επηρεαστούν οι ορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Κρήτης με βροχές μέχρι μέτριας έντασης. Ωστόσο καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες με αρκετό ήλιο, θα επικρατήσουν στη Θράκη και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 32-33 και τοπικά στα βόρεια τους 34-35 βαθμούς και 32-34 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βοριάδες 3-5 μποφόρ, δυτικοί στο νότιο Αιγαίο 4-6 μποφόρ και βοριάδες στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Στην Αττική  προβλέπονται λίγες νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 23-34, με βοριάδες 3-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές βροχές το μεσημεράκι στα γύρω ορεινά, ενώ το βράδυ θα βρέξει και μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία από 23-33 και οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Τρίτη θα συνεχιστούν οι βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά ημιορεινά. Ωστόσο τα πιο έντονα φαινόμενα με βροχές και ισχυρές καταιγίδες αναμένονται στην Πελοπόννησο και τα ορεινά της Κρήτης και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία  κοντά στους 33-35 στα ηπειρωτικά και θα πέσει λίγο στο Αιγαίο στους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Κλείνοντας, την Τετάρτη περνάμε σιγά σιγά σε καλύτερες καιρικές συνθήκες, με αρκετό ήλιο, χωρίς όμως να λείψουν οι μεσημεριανές-απογευματινές βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και οι άνεμοι βόρειοι 4-6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024