Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : Ισχυρή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη - Πού εντοπίζονται προβλήματα

Καιρός : Ισχυρή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη – Πού εντοπίζονται προβλήματα

Ισχυρή καταιγίδα από το απόγευμα της Κυριακής τη Θεσσαλονίκη, με το κύμα κακοκαιρίας να έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα δόντια του

Ισχυρή καταιγίδα από το απόγευμα της Κυριακής τη Θεσσαλονίκη, με το κύμα κακοκαιρίας να έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα δόντια του.

Οι δρόμοι γέμισαν με νερά σε πολλές περιοχές της πόλης, ενώ οι ταχύτητες των αυτοκινήτων είναι πολύ χαμηλές.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο, και οι πολίτες πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή.

Ισχυρή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το grtimes.gr, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, οι δρόμοι γέμισαν με νερά σε πολλές περιοχές της πόλης, ενώ οι ταχύτητες των αυτοκινήτων, λόγω της κατάστασης, είναι πολύ χαμηλές.

Εγκλωβίστηκαν τέσσερα άτομα τα ξημερώματα της Κυριακής

Υπενθυμίζεται ότι ισχυρή καταιγίδα έπληξε τα μεσάνυχτα την περιοχή της Θεσσαλονίκης, ειδικότερα περιοχές εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος

Πυροσβεστική και Αστυνομία ήταν επί ποδός, ενώ αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τεσσάρων ατόμων η οποία εγκλωβίστηκαν με το όχημα τους λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων στην περιοχή της Λίμνης Βόβλης.

Άμεσα σύμφωνα με το thestival.gr στήθηκε επιχείρηση και τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τα τέσσερα άτομα και να τα μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Πτώσεις δέντρων στην Αμφιλοχία

Την ίδια στιγμή η έντονη βροχόπτωση με ισχυρούς ανέμου και χαλαζόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν κλαδιά δέντρων στην Δυτική πλαζ της Αμφιλοχίας και ένα κυπαρίσσι στην κεντρική πλατεία.

Πηγή εικόνας και βίντεο: Εφημερίδα Μαΐστρος

Σοβαρά προβλήματα σε περιοχές του Κιλελέρ

Σοβαρά προβλήματα, αντιμετωπίζουν περιοχές του Δήμου Κιλελέρ από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έκαναν την εμφάνιση τους χθες και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Βάνα Χλιάπη από τα καιρικά φαινόμενα όπως το χαλάζι, τη βροχή και τους ανέμους έχουν καταστραφεί σκεπές από ποιμνιοστάσια της περιοχής, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές σε βαμβακοκαλλιέργειες, βιομηχανική τομάτα και δενδροκαλλιέργειες. Σύμφωνα με την κ. Χλιάπη, οι ζημιές έχουν προκληθεί σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων και μη εκτάσεων.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος τόνισε ότι η αγωνία των αγροτών είναι μεγάλη, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή ημέρα και στην άφιξη κλιμακίου του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσει σε καταγραφή των ζημιών.

Βροχές και καταιγίδες «χτυπούν» τη χώρα

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, νέο κύμα αστάθειας χτυπάει τη χώρα μας από το Σάββατο 04/07, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Βροχές πλήττουν τη χώρα μας από χθες, Σάββατο, κατά κύριο λόγο στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Επιπλέον, από το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα θα εντοπίζονταν κυρίως στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία.

Στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και σε όλα τα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Θράκη. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τη Μακεδονία.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υλικός υετός που αναμένεται (βροχές/καταιγίδες) έως το βράδυ της Κυριακής 05/07.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024