Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η πολιτική του Τέξας παρά την έξαρση : Ανοιχτή οικονομία με υποχρεωτική μάσκα και μέτρα

Η πολιτική του Τέξας παρά την έξαρση : Ανοιχτή οικονομία με υποχρεωτική μάσκα και μέτρα

Ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Αμποτ, ένας από τους συμμάχους του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους της μεγάλης νότιας πολιτείας των ΗΠΑ.

Ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Αμποτ (κεντρική φωτογραφία), ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους της μεγάλης νότιας πολιτείας των ΗΠΑ, όπου καλπάζουν τα κρούσματα κοροναϊού.

Ανοιχτές οι επιχειρήσεις

«Μπορούμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ανοιχτές και να αναπτύξουμε την οικονομία μας, έτσι ώστε οι Τεξανοί να μπορούν να συνεχίσουν να βιοπορίζονται, αλλά αυτό απαιτεί από τον καθένα μας να αναλάβει τον ρόλο του για την προστασία του άλλου, που σημαίνει κάλυψη των προσώπων μας στους δημόσιους χώρους», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ο Αμποτ, σύμμαχος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το διάταγμα αυτό, που εκδόθηκε παραμονή του Σαββατοκύριακου του εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας, δίνει επίσης στους τοπικούς αξιωματούχους την εξουσία να απαγορεύουν συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων σε εξωτερικούς χώρους.

Το Τέξας είναι από τις αμερικανικές πολιτείες που άνοιξε εκ νέου την οικονομία του στις αρχές Μαΐου, πορεία επαναφοράς στην κανονικότητα που ανεστάλη όμως την περασμένη Πέμπτη.

Τουλάχιστον 168.062 κρούσματα

Την περασμένη Παρασκευή, ο κυβερνήτης έδωσε επίσης εντολή τα μπαρ στην πολιτεία να κλείνουν το μεσημέρι και τα εστιατόρια να περιορίζουν τους καθήμενους στις αίθουσές τους στο 50% της χωρητικότητάς τους.

Το Τέξας έχει καταγράψει συνολικά τουλάχιστον 168.062 κρούσματα της Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024