Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέλετε μακριά μαλλιά; Αποφύγετε αυτά τα λάθη

Θέλετε μακριά μαλλιά; Αποφύγετε αυτά τα λάθη

Αν ονειρεύεστε μια μακριά και πλούσια χαίτη, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε τις καθημερινές σας συνήθειες περιποίησης

Τα μακριά, υγιή μαλλιά χαρίζουν αυτόματα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε πολλές γυναίκες. Αν, λοιπόν, ονειρεύεστε κι εσείς μια μακριά και πλούσια χαίτη, πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένες καθημερινές σας συνήθειες και να διορθώσετε τα λάθη που σας στερούν τα μαλλιά των ονείρων σας.

Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε αν θέλετε μακριά μαλλιά

Λάθος 1ο – Αγαπάτε τις σφιχτές κοτσίδες

Με τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καυτό ήλιο είναι λογικό να μην αντέχετε να έχετε τα μαλλιά σας κάτω, αφού σας ζεσταίνουν και σας κάνουν να ιδρώνετε. Ωστόσο, όταν πιάνετε τα μαλλιά σας σε μια σφιχτή κοτσίδα, ταλαιπωρείτε την τρίχα σας και καταλήγετε με κατεστραμμένα και σπασμένα μαλλιά. Φυσικά, δε θα σας πούμε να αφήνετε τα μαλλιά σας κάτω, απλά να χρησιμοποιείτε ένα υφασμάτινο ή σπιράλ λαστιχάκι μαλλιών που δεν τα ταλαιπωρεί.

Λάθος 2ο – Χρησιμοποιείτε καυτά εργαλεία styling

Αν τα μαλλιά σας είναι σγουρά, αφήστε τα σγουρά. Αν είναι ίσια, αφήστε τα ίσια. Σταματήστε να καίτε τις τρίχες σας με καυτά εργαλεία styling και ξεκινήστε να αγαπάτε τη φυσική τους υφή. Ακόμη κι αν θέλετε να τα στεγνώνετε με σεσουάρ, ρυθμίστε το στη λειτουργία δροσερού αέρα προκειμένου να περιορίσετε τη φθορά ή εφαρμόστε πρώτα ένα προϊόν που τα προστατεύει από τη θερμότητα.

Λάθος 3ο – Χτενίζεστε όσο ακόμη τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα

Τα μαλλιά σας είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στο σπάσιμο όταν είναι βρεγμένα. Επομένως, περιμένετε μέχρι τα μαλλιά σας να είναι περίπου κατά 70% στεγνά, προτού τα ξεμπερδέψετε. Ένας έξυπνος τρόπος για να αποφύγετε την απώλεια πολλών τριχών είναι να τα ξεμπερδέψετε στην ντουζιέρα, μετά την εφαρμογή του conditioner. Απλά περάστε μια μεγάλη οδοντωτή χτένα μέσα από το κάτω μισό τμήμα των μαλλιών, για να ξεμπερδεύσετε εύκολα τους κόμπους.

Λάθος 4ο – Φοβάστε να κουρευτείτε

«Μα γιατί να κουρευτώ αφού θέλω να μακρύνουν τα μαλλιά μου;», μπορεί να αναρωτηθείτε. Ωστόσο, το τακτικό κούρεμα είναι ο μόνος τρόπος να απαλλαγείτε από την ψαλίδα και να αποκτήσετε υγιή μαλλιά με όγκο. Διαφορετικά, αντί για μια υπέροχη μακριά χαίτη, θα έχετε κατεστραμμένες άκρες.

Λάθος 5ο – Χρησιμοποιείτε λάθος σαμπουάν

Πιθανότατα έχετε ακούσει ξανά ότι πρέπει να αποφεύγετε τα προϊόντα περιποίησης με parabens και SLS. Τα parabens προστίθενται ως συντηρητικό, ενώ τo SLS ενισχύει τη σαπουνάδα. Τα χημικά αυτά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα και αλλεργικές αντιδράσεις, στερώντας από τα μαλλιά σας την υγιή τους λάμψη και περιορίζοντας την ανάπτυξή τους. Προτιμήστε φυσικά και απαλά σαμπουάν.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024